Найбільш вірогідні кандидати на посаду голови Бюро економічної безпеки

Комісія прийняла вже 59 заявок від кандидатів.

Найбільш вірогідні кандидати на посаду голови Бюро економічної безпеки

Бюро економічної безпеки може очолити глава Державної фіскальної служби Вадим Мельник.

Серед інших найбільш ймовірних претендентів колишній міністр фінансів Олександр Данилюк, член Ради Національного банку Василь Горбаль або політик Микола Катеринчук, пише "Економічна правда".

Конкурс на главу БЕБ буде проходити в кілька етапів. Наразі завершився перший з них - подача заявок від кандидатів. Заявок надійшло 59.

Саме чинного главу Державної фіскальної служби Мельника співрозмовники видання в парламенті називають одним з найвірогідніших кандидатів на пост глави БЕБ.

Високі шанси на призначення є у колишнього глави Мінфіну Данилюка - саме на його кандидатурі можуть наполягати міжнародні кредитори України.

Почесний президент "Укргазбанку" Василь Горбаль також претендує на пост глави БЕБ.

У конкурсі також бере участь політик Микола Катеринчук.

Серед кандидатів є колишній податківець Сергій Солодченко, який виконував обов'язки глави ДФС до призначення Вадима Мельника. Ще один виходець зі сфери ДФС Володимир Ткаченко. Цей кандидат зараз очолює Головне управління по боротьбі з фінзлочинами.

До конкурсної комісії з відбору глави БЕБ входить 9 представників: по 3 від РНБО, Верховної Ради та Кабміну. Очолює її колишній міністр розвитку економіки, а нині позаштатний радник заступника голови Офісу президента Тимофій Милованов.

БЕБ має почати роботу 25 вересня, після чого ДФС припинить своє існування.

Верхівка Державної фіскальної служби не повинна перейти на роботу в Бюро економічної безпеки, заявила виконавчий директор Європейської Бізнес Асоціації Анна Дерев'янко.

У разі, якщо при формуванні кадрового складу БЕБ будуть перетинатися "червоні лінії", то бізнес не стане мовчати. Саме неприйняття старих кадрів в новому правоохоронному органі було одним із застережень з боку ЄБА при обговоренні проекту закону про БЕБ.

Нагадаємо, на початку травня уряд проголосував за створення Бюро економічної безпеки - центрального органу виконавчої влади, який буде протидіяти правопорушенням в економічній сфері. Конкурсний відбір на посаду глави БЕБ ще тільки належить. Відповідно до закону, кандидата на цю посаду буде вибирати комісія, а призначати керівника БЕБ - Кабмін.

Президент уже затвердив склад відповідної конкурсної комісії.

ПО МАТЕРIАЛАМ: ЕКОНОМІЧНА ПРАВДА
Добавлено: 28-07-2021, 15:07
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх