Путін погодився на переговори з Зеленським

Питання де та коли досі залишаються актуальними.

Глава Кремля Владімір Путін погодився на переговори з президентом України Володимиром Зеленським. Про це під час останнього брифінгу повідомив прессекретар президента РФ Дмітрій Пєсков. 

"Путін готовий сісти і поговорити з Зеленським про двосторонні відносини", - сказав Пєсков.

Нагадаємо, 28 квітня президент України Володимир Зеленський заявив, що не проти, аби його зустріч з президентом РФ Владіміром Путіним відбулася у Ватикані. 

Проте згодом в ОП заявили, що варіант із зустріччю у Ватикані був відповіддю на запитання журналістів, а не пропозицією, яка активно вивчається. Натомість там назвали інші локації, де може відбутися саміт президентів. 

У відеозверненні, поширеному 20 квітня, Зеленський публічно запропонував Путіну зустрітися у Донецькій або Луганській областях. 22 квітня президент Росії Владімір Путін заявив, що готовий зустрітися з українським колегою Володимиром Зеленським у Москві, але тільки для обговорення російсько-українських відносин.

Путін запропонував Зеленському для обговорення ситуації на сході України спочатку зустрітися з ватажками «Л-ДНР». Прямі переговори з контрольованими Росією терористами і визнання їх суб'єктності є категорично неприйнятним для України.

Багато експертів сходяться на думці, що зараз перед Україною відчинене вікно можливостей. І за цей короткий період потрібно домагатися не зустрічі Зеленського з Путіним - максимум дипломатичних зусиль необхідно кинути на американський напрямок - поки у Вашингтоні нова адміністрація тільки думає над своїми стратегіями щодо Росії і України, поки тільки готується зустріч Байдена і Путіна. Докладніше читайте у статті Тетяни Силіної «Неформат» у ZN.UA.

За матеріалами:  ZN.UA
Добавлено: 29-04-2021, 17:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх