Курт Волкер став лобістом "Північного потоку-2"?

Зеркаль розкрила деталі: "Близько $ 10 тисяч в день" Дипломат України Лана Зеркаль запевняє, що Курт Волкер став лобістом російського газопроводу "Північний потік-2" у Вашингтоні.

Колишня заступник глави МЗС України Лана Зеркаль запевняє, що екс-представник Держдепу з питань України Курт Волкер перейшов на бік Москви. Він, з її слів, став лобістом російського газопроводу "Північний потік-2". Про це дипломат написала 2 червня на своїй офіційній сторінці в Facebook, передає Діалог.UA.

Навесні 2021 року влада США послабили списку санкцій тиск на газопровід "Північний потік-2". Це, на думку Зеркаль, в тому числі, результат роботи лобістів, яким Кремль платить дуже щедро за послуги. "Російська сторона тільки офіційно платить близько $ 10 тисяч в день. І це тільки те, що оприлюднено пресою", - повідомила дипломат.

Вона підкреслила, що Москва наймає дуже серйозних лобістів. Одним з них, з її слів, став Курт Волкер, який з 2017 по 2019 роки був представником Держдепу в розв'язанні конфлікту на Донбасі. Тоді американський дипломат відкрито говорив про війну, яку Москва веде проти України. "Донбас - це окупована територія ... Це просто неприйнятно - ви не можете просто прийти і захопити шматок чужої землі", - говорив Волкер журналістам.

Більш того, він палко підтримував санкції проти Росії за війну і виступав за ліквідацію невизнаних "Л / ДНР".

Раніше Діалог.UA повідомляв, що в Конгресі США не підтримали рішення Білого дому про ослаблення санкцій проти "Північного потоку-2". Там закликали ввести нові обмеження проти російського газопроводу, який є загрозою енергетичній безпеці Європи. Ми також писали, що Марк Фейгін заявив про "Північний потік-2". Він вважає, що газопровід "може стати розмінною монетою в користь України".

За матеріалами:"Діалог.UA"
Добавлено: 3-06-2021, 12:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх