У Запоріжжі мостобудівники з'єднали лівий берег Дніпра з Хортицею

У Запоріжжі плавкран «Захарій» встановив останню секцію прогонової будови верхової сторони споруди № 10 мостових переходів через Дніпро.

Про це повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА. 

Як зазначив заступник начальника з розвитку доріг Служби автомобільних доріг у Запорізькій області Олександр Горбань, нарешті можна розпочати опускання секцій вантового мосту. Ця робота доволі складна. Працювати будуть з гідравлічними домкратами, а опускання відбуватиметься по 50 міліметрів з кожного боку. Цю роботу  постійно контролюватимуть.

Після опускання секцій до визначених проєктом точок, їх зварять, заведуть ванти і потім лише опускатимуть всі разом на опорні частини.

Разом з цим, тривають роботи на інших ділянках верхової частини: на споруді № 6, заїзді до верхової споруди № 10 і на спорудах № 9, № 11, № 13 та № 14. У планах - завершити всі роботи цього року та відкрити автомобільний рух. Тому паралельно будівельники облаштовують з’їзд з мосту на Прибережну автомагістраль.

Після запуску руху по верховій частині, планують одразу розпочати будівельні роботи на низовій. Наразі у Кривій бухті триває збирання секцій та тимчасових споруд цієї частини мосту.


Добавлено: 28-07-2021, 15:54
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх