Перед отчетом запорожскому мэру окажут "теплый" прием

Инициативная группа "Запорожье против беспредела" в соцсетях заявила о своем намерении пикетировать здание Орджоникидзеской райадминистрации, где находится коммунальный телеканал "МТМ". Пикет связан с проведением телеканалом прямого эфира с городским головой, где Александр Син предоставит отчет о проделанной за 2013 г. работе.

Текст анонса пикета, распространяемый в соцсетях:

Як ми знаємо, мер міста Олександр Сін вирішив сховатися від громади і провести свій річний звіт за зачиненими дверима будівлі телеканалу "МТМ".

Його "звіт" відбудеться 28 грудня, з 16.00 до 18.00

Тому запрошуємо Вас до будівлі телеканалу о 15.00, щоб гідно зустріти мера міста і пояснити, що ховатися від власної громади неварто.

Бо якщо "мер не йде до людей, то люди прийдуть до нього".

Напомним, что ст. 75 Закона Украины «О местном самоуправлении» предполагает, что должностные лица отчитываются перед местной общиной не менее двух раз в год. Поскольку это отчет перед общиной, то по определению это - открытое мероприятие.

Ст. 26 Закона Украины «Об информации» указывает, что журналисты могут посещать любые открытые мероприятия. Отметим также, что аккредитация журналистов производится не для ограничения доступа на мероприятие, а «для создания благоприятных условий».

Приложения:

Закон Украины «О местном самоуправлении»

Стаття 75. Відповідальність органів та посадових осіб місцевого самоврядування перед територіальними громадами

1. Органи та посадові особи місцевого самоврядування є підзвітними, підконтрольними і відповідальними перед територіальними громадами. Вони періодично, але не менш як два рази на рік, інформують населення про виконання програм соціально-економічного та культурного розвитку, місцевого бюджету, з інших питань місцевого значення, звітують перед територіальними громадами про свою діяльність.

2. Територіальна громада у будь-який час може достроково припинити повноваження органів та посадових осіб місцевого самоврядування, якщо вони порушують Конституцію або закони України, обмежують права і свободи громадян, не забезпечують здійснення наданих їм законом повноважень.

Закон Украины «Об информации»

Стаття 26. Акредитація журналістів, працівників засобів масової інформації

1. З метою створення сприятливих умов для здійснення журналістами, працівниками засобів масової інформації професійної діяльності суб'єкт владних повноважень може здійснювати їх акредитацію.

Усі дії, пов'язані з акредитацією, мають ґрунтуватися на принципах відкритості, рівності, справедливості з метою забезпечення права громадськості на одержання інформації через засоби масової інформації. Відсутність акредитації не може бути підставою для відмови в допуску журналіста, працівника засобу масової інформації на відкриті заходи, що проводить суб'єкт владних повноважень.
Добавлено: 27-12-2013, 16:04
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх