В России начали говорить о «Северный поток 3»

Добыча газа в ЕС в 2020-2030 годах уменьшится на 110 млрд кубических метров

Заступник голови правління «Газпрому» Олександр Мєдвєдєв заявив у інтерв’ю для каналу «Росія 24» про можливість створення третього газогону по дну Балтійського моря. При цьому країни ЄС мають підтвердити свою потребу в нових об’ємах газу і підписати необхідні документи.

Окрім того, заступник голови правління «Газпрому» мотивував пріоритетність для Москви «Північного потоку 2» тим, що газом його забезпечують нові родовища на Ямалі. В той час родовища, які забезпечують транзит газу через Україну, вичерпуються.

Для порівняння про «Північний потік 2» почали говорити вперше в 2012 році. Хоча до 2015 року практичної роботи по даному газогону не проводилося.

При цьому із середини 2020-х років необхідність країн ЄС в імпортному газі почне збільшуватися. Видобуток за 2020-2030 роки, за прогнозами, впаде із 256 млрд кубічних метрів до 146 млрд кубічних метрів.

Паралельно із цим такі країни як ФРН і Франція будуть активно закривати старі ТЕС і АЕС відповідно. Однак реалізувати проект «Північний потік 3» можуть завадити небажання країн ЄС підписувати довгострокові контракти і позиція Єврокомісії.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що проект «Північний потік-2» не може бути реалізований без збереження України як країни-транзитера.

По материалам: Главком
Добавлено: 25-04-2018, 15:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх