Луганщине угрожает масштабный блэкаут из-за сбоя в энергосистеме

Аварийные отключения обусловлены не только неблагоприятными погодными условиями, но и нестабильностью энергосистемы Луганской области

У Луганській області через збій у енергосистемі без електропостачання залишилися жителі 11 населених пунктів, через це регіону загрожує масштабний блекаут, якщо не вжити заходів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби «Луганського енергетичного об'єднання». 

«6 травня на підконтрольній території Луганської області без електроенергії були 650 споживачів у 11 населених пунктах північно-східної частини області. Так, за оперативною інформацією, повністю без світла були 4 населені пункти, ще 7 – знеструмлено частково. Без живлення – 31 підстанція», - йдеться в повідомленні.

Крім того, в прес-службі додали, що аналіз попередніх аварійних відключень дає змогу зробити деякі висновки.

«Часто аварійні відключення зумовлені не лише несприятливими погодними умовами, а й нестабільністю енергосистеми Луганської області, яка виникла внаслідок відсутності належного технічного обслуговування протягом 1,5 року», - сказано в повідомленні.

Енергетики попередили, що якщо не вжити заходів, це призведе не тільки до локальних знеструмлень, а й до масштабного блекауту та краху енергосистеми Луганщини, зі всіма наслідками.

Нагадаємо, Придніпровська ТЕС в суботу, 5 травня, змогла запустити восьмий енергоблок, і робота станції була відновлена.

По материалам: Главком
Добавлено: 7-05-2018, 12:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх