Президент Эстонии призвала называть то, что происходит в Украине и Грузии "правильными именами"

Войну нужно называть войной, а оккупацию - оккупацией, заявила Керсти Кальюлайд.

Кальюлайд минулого тижня відвідала зону бойових дій в Донбасі

Президент Естонії Керсті Кальюлайд закликала називати те, що відбувається в Україні і Грузії правильними іменами. Естонський лідер на конференції пам'яті колишнього президента Леннарта Мері в Талліні зазначила, що війну треба називати війною, а окупацію – окупацією.

"Говорячи про Грузію і Україну важливо називати речі своїми іменами – війна є війна і окупація є окупація", – заявила вона. За словами президента, замість цього, як і раніше, говорячи про обидві країни, користуються такими словосполученнями, як "адміністративний кордон" або "заморожений конфлікт".

"Демократичний і ліберальний світопорядок збережеться тільки тоді, коли ми більше не будемо прикидатися, що на нас не чинять тиск ті, хто вважає, що інтереси більш сильних набагато важливіші, ніж свобода держав і народів", – зазначила президент Естонії.

Вона також додала: "Ми повинні хоча б зі своїми партнерами і союзниками відкрито говорити про те, наскільки близько ми стоїмо до обриву на скелі порівняно з початком століття".

На її думку, українці вільні і це велика перевага, яка може дозволити збудувати сильну економіку та правову державу. "Ніщо не пропало до тих пір, поки люди можуть бути розгніваними на своїх політичних лідерів без побоювання за наслідки", - сказала Кальюлайд.

Нагадаємо, що 22 травня Керсті Кальюлайд з офіційним візитом приїхала в Україну. Президент Естонії провела низку зустрічей з українськими топ-чиновниками в Києві та відвідала Донбас. Там вона зустрілася з командувачем Об'єднаних сил Сергієм Наєвим та керівництвом Донецької держадміністрації. Кальюлайд стала першим іноземним президентом, який відвідав Донбас та лінію розмежування.

По материалам: ZN,UA
Добавлено: 4-06-2018, 15:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх