Президент и первая леди попрощались с Иваном Драчем

Иван Драч умер на 82-м году жизни после тяжелой болезни

Петро і Марина Порошенки на церемонії прощання з Іваном драчем

Президент України Петро Порошенко разом з дружиною Мариною прийшли на церемонію прощання з поетом, політиком та громадським діячем Іваном Драчем.

Церемонія прощання відбувається сьогодні, 21 червня, у Володимирському соборі у Києві.

Як повідомляє кореспондент «Главкому», з 10 години провести в останню путь відомого письменника і Героя України прийшли передусім близькі та рідні, а також багато українських політиків, серед яких президент і прем'єр-міністр Володимир Гройсман.


Нагадаємо, 19 червня у Феофанії після важкої хвороби помер український поет і кіносценарист Іван Драч. За заповітом його поховають у рідному селі Теліжинці, поруч з могилою його сина Максима. 

Іван Федорович Драч - український політик, поет, прозаїк, драматург, критик часів радянської епохи. Народився 17 жовтня 1936 року в селі Теліжинці, Україна. У роки СРСР був пов'язаний з українськими дисидентами.

Разом з В'ячеславом Чорноволом, Михайлом Горинем та іншими видатними українськими дисидентами Іван Драч створив в 1989 році Народний рух України (НРУ) - першу офіційну українську антирадянську організацію.

Тричі обирався до Верховної Ради України. У 2006 році йому було присвоєно звання Героя України – «за самовіддане служіння українському народові, втілене в поетичному слові та відстоюванні ідеалів свободи та демократії».

По материалам: Главком
Добавлено: 21-06-2018, 11:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх