Климкин рассказал о кибератаки на Вселенский патриархат (СКРИНЫ)

Усиление внимания киберпреступников к Фанару совпало с активизацией переговоров о предоставлении автокефалии украинской церкви.

Екзархи Вселенського патріархату, які прибули до Києва для підготовки до надання автокефалії українській помісній православній церкві, заявили, що Фанар зазанає масованих кібератак. Про це повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін за підсумками зустрічі з посланцями патріарха Варфоломія в понеділок, 17 вересня.

"останнім часом і на Фанар, і на Вселенський Патріархат, і на самих екзархів відбуваються масовані кібератаки", - написав глава українського зовнішньополітичного відомства на своїй сторінці в Facebook.

"Для тих, хто за цим стоїть, немає нічого святого!", - обурився міністр.

Як повідомлялося, екзархи Вселенського патріархату єпископ Іларіон і архієпископ Данило під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком дали зрозуміти, що питання про надання автокефалії українській церкві вже вирішене.

Читайте також: У Вселенському патріархаті прокоментували погрози РПЦ через автокефалію для України

Нагадаємо, що 19 квітня Верховна Рада схвалила звернення до патріарха Варфоломія про надання томосу про автокефалію православної церкви в Україні. Відмовилися підтримати звернення тільки колишні "регіонали" з фракції "Оппоблока" і групи "Відродження".

31 серпня патріарх Константинопольський Варфоломій під час зустрічі з главою Російської православної церкви Кирилом поставив до відома останнього, що Константинополь має намір надати автокефалію української помісної церкви.

А вересневий Архієрейський Собор Константинопольської церкви підтвердив її право надавати автокефалію помісним церквам без узгодження з іншими церквами.

Очікується, що засідання Синоду Вселенського патріархату, на якому можуть видати Томос про надання українській православній церкві автокефалії, відбудеться 9-11 жовтня, хоча раніше він був запланований на вересень.

Детальніше про перспективи надання автокефалії української помісної православної церкви читайте в матеріалах Катерини Щоткіної "Святіший трикутник" і "Не Собором, так Томосом" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

По материалам: ZN,UA

Добавлено: 18-09-2018, 09:51
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх