Зелене поповнення на Хортиці - з кулішом та чаєм

9 листопада в Запоріжжі на Хортиці висадили близько 200 дубків і сосон.  Саджанці замовляли у Львівській та Івано-Франківській областях.

Акція отримала назву "Нове життя Хортиці".  Ініціаторами проведення є запорізька єпархія православної церкви України в особі капелана Нацгвардії військової частини 3029 Віктора Ткача і громадська організація "Велотурист".

Віктор Ткач каже, що було велике бажання провести акцію для дітей.  Сьогодні деревця висаджували вихованці інтернатів, музичних шкіл, спортивних секцій, нацгвардійці і священики православної церкви України.

До акції також приєдналися запорожці, багато з яких вирішили садити дерева всією сім'єю.  Наприклад, Вікторія прийшла на акцію з чоловіком, трьома дітьми та друзями.  "Привчаємо дітей берегти природу", - говорить запоріжанка.  Її наймолодшій дитині - Артему - 1 рік 8 місяців і він теж садив дерева.

Віка Артюшенко розповіла, що давно хотіла взяти участь в подібному заході.  Після святкування фестивалю "Покрова на Хортиці" прочитала, що відпочиваючі пошкодили на алеї дубів кілька дерев і вирішила, що обов'язково повинна прийти на акцію з висадки.

"Сьогодні моя мрія збулася. Прочитала в соцмережах про те, що в суботу на Хортиці висаджують дубки. Прийшла, посадила і за себе, і за одного. Я щаслива", - поділилася Вікторія.

Один з організаторів акції Олег Соловйов сподівається, що деревця приживуться, а захід стане постійним.  Після висадки дерев учасники отримали подарунки, а тим хто допоміг в організації вручили подяки.

Містян також пригощали кулішом з казана і трав'яним чаєм.  Роздали понад 300 порцій каші, у висадці дерев взяли участь близько 200 осіб.
Добавлено: 10-11-2019, 14:43
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх