Карантин по коронавирусу: что закрывают в Запорожье

В Запорожье начинает действовать карантин: прекращают образовательный процесс в школах, кружках, вузах. Торгово-развлекательным центрам и частным местам отдыха рекомендуют ввести ограничения в работе.

Городской голова Запорожья Владимир Буряк созывает комиссию по чрезвычайной ситуации. Об этом он сообщил в социальных сетях.

"Щодо карантину з приводу недопущення поширення коронавірусу.

Жодного випадку захворювання в Запоріжжі немає. Але ризикувати здоров’ям містян я не можу. Зараз оперативно збираю комісію з надзвичайних ситуацій у місті Запоріжжі.

Відзавтра до нормалізації ситуації припиняються заняття в школах та позашкільних навчальних закладах. Дитсадки поки що працюватимуть, але там буде посилено всі заходи щодо моніторингу стану здоров’я дітей: це й ранковий фільтр, й прибирання приміщень, й закриття груп, в яких хворіє більше за допустиму норму дітей. Але за можливістю закликаю батьків залишати малечу вдома.
Усі масові заходи також відміняються. Торгово-розважальним центрам та іншим приватним місцям відпочинку дано рекомендації щодо обмеження роботи.

У разі необхідності Запоріжжя буде готове зустріти коронавірус. Дав доручення негайно придбати швидкі тести на виявлення захворювання, які можуть робити під час оглядів сімейні лікарі. Також закупимо додаткові апарати для штучної вентиляції легень.

Якщо буде потреба, хворих на обсервацію готові приймати обласна інфекційна лікарня, 8-ма та 7-ма міські лікарні.

Крім того, веду переговори з керівниками підприємств міста щодо можливості розгортання обсервацій на території санаторіїв-профілакторіїв.

Прошу всіх не спекулювати на цій ситуації та не панікувати! Коронавірусу в Запоріжжі наразі немає!" - говорится в сообщении городского головы.


Ранее сообщения о приостановлении учебного процесса с 12 марта по 3 апреля получили студенты и преподаватели Запорожского национального университета.

Напомним, женщину, которая вернулась из Италии, госпитализировали с подозрением на коронавирус. Женщина обратилась в пункт здравоохранения на вокзале "Запорожье-1" 9 марта. Последние две недели она находилась в Италии, при этом женщина отрицает, что контактировала с больными коронавирусом в этой стране.
Добавлено: 11-03-2020, 19:06
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх