Запоріжці будуть святкувати День Перемоги онлайн

У Запорізькій області, знаходячись в умовах карантину, заклади культури проводять традиційні урочисті заходи з відзначення Дня пам'яті та примирення та Дня перемоги за допомогою новітніх технологій. Але онлайн.

Про це повідомляє Департамент комунікаці ЗОГА з посиланням на очільника Департамента культури Владислава Мороко.

З 5 травня Централізована бібліотечна система для дітей м. Запоріжжя розпочала у соціальній мережі Facebook бібліопарад «Величний подвиг», приурочений до Дня пам’яті та примирення та 75-ої річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У рамках бібліопараду дитячі бібліотеки міста Запоріжжя ознайомлять дітей з творами, в яких відображені події Другої світової війни та подвиги героїв, які відстояли мир. Детальна інформація за посиланням.

Центр національних культур «Сузір’я» у соціальній мережі Facebook розповідає про представників різних національностей, ветеранів Другої світової війни, які жили серед нас, визволяли нашу Україну. Зокрема це Нурієв Нурі Алі Огли – почесний громадянин Запоріжжя, військовий хірург, який тільки під час Другої світової війни прооперував понад 18 тисячі осіб, а ще 11 тисяч осіб під час роботи у військовому шпиталі. З інформацією Центру національних культур «Сузір’я» можна ознайомитися за посиланням.

З 4 по 10 травня Запорізька обласна філармонія у соціальній мережі Facebook, в instagram, на YouTube-каналі проводить цикл музичних вітань солістів філармонії «Шануємо, пам’ятаємо, перемагаємо!». 9 травня об 11.00 на цих сторінках пройде концерт артистів філармонії «Весна Перемоги», а о 16.00 відбудеться концерт академічного симфонічного оркестру «Симфонія єднання».   

Запорізький академічний обласний театр юного глядача з 1 травня на сайті театру та в соціальних мережах виставляє номери програми «1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо».

Запорізький обласний краєзнавчий музей з 8 травня запрошує на своїй сторінці в Facebook на віртуальну екскурсію експозицією «Запоріжжя в період Другої світової війни».

7 травня о 13.00 на YouTube каналі Запорізького обласного методичного центру культури і мистецтва за підтримки Департаменту культури, туризму, національностей та релігій ОДА відбудеться трансляція святкового онлайн-концерту «Ми пам’ятаємо». Участь в концерті візьмуть професійні та аматорські творчі колективи, окремі виконавці нашої області. Концерт можна буде переглянути за посиланням.

Цікаві заходи відбудуться по всій області. Зокрема, Василівський історико-архітектурний музей-заповідник «Садиба Попова» підготував проєкт «Музейний простір» – «Окуповане Запоріжжя. Страшна правда війни», який з 8 травня можна переглянути біля музею просто неба.

У Мелітополі телеканал ТВМ за сприяння закладів культури проводить цикл передач «Мелітополь 1939-1945: шлях до Перемоги», 9 травня відбудеться святковий онлайн-концерт «Листи з 45-го». У соцмережах стартували віртуальний флешмоб #дякуюємозаперемогу, екоакція «Ми пам’ятаємо» та інші. Також створено алею сітілайтів «26 переможців мелітопольців». 

Нагадаємо, в області стартувала історико-патріотична акція #Пам’ятаємо_Перемагаємо у групі в соціальній мережі Facebook.

"Запрошуємо всіх до онлайн-відвідин заходів до Дня пам'яті та примирення і 75-тої річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Звертаємося до молоді – допоможіть своїм дідусям, бабусям, прадідусям і прабабусям, родичам похилого віку стати глядачами цих заходів, зробіть їм такий подарунок!" - говориться в повідомленні.

Нагадаємо, Україна разом з усім світом 8 та 9 травня відзначатиме День пам'яті та примирення і 75-ту річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні
Добавлено: 7-05-2020, 09:42
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх