Під Маріуполем поліція застрелила директора ринку під час затримання: версії копів і свідка кардинально різні

Хлопець заявив, що версія поліції відрізняється від того, що було насправді.

Неподалік Маріуполя поліція викрила незаконну вирубку лісу. Один із лісорубів хотів втекти на своєму авто та наїхав на поліцейського. Аби зупинити машину правоохоронці застосували зброю та смертельно поранили зловмисника.

Про це повідомляє пресслужба Донецької області. 

Інцидент стався 16 січня, на околиці селища Сартана. Під час патрулювання поліцейські викрили чотирьох лісорубів, які незаконно рубали дерева, та автомобіль "Газель". 







Під час того, як копи документували кримінальне правопорушення, один зі зловмисників 1987 року народження, намагався втекти на автомобілі. На вимоги зупинитися водій не відреагував та збив поліцейського. Правоохоронці застосували зброю для зупинки авто шляхом його пошкодження. Зазначається, що копи діяли відповідно до ст. 46 Закону України "Про Національну поліцію". При цьому куля влучила у водія.

Постраждалого  поліцейського госпіталізували. На місці події працювали керівництво поліції Донецької області, працівники ДБР та прокуратури. Обставини події перевіряються.

За фактом смертельного поранення чоловіка розпочато службове розслідування. За фактом травмування поліцейського відкрито кримінальне провадження за ст. 345 ККУ (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Зазначимо, як повідомляють "Новости Донбасса", вбитим виявився власник місцевого ринку "Київський" Володимир Мигоцький. Його син Олександр у коментарі виданню заявив, що версія поліції відрізняється від того, що було насправді.

За його словами, від початку на місці події був його брат Артем, який приїхав на "Газелі", щоб витягнути авто товариша, яке застрягло через непогоду. Після невдалих спроб хлопець нібито вирішив загрузити в "Газель" кілька колод, які лежали поряд, щоб завантажити колеса для кращого зчеплення і таким чином витягнути легковик.

У цей момент на машині нібито під'їхав поліцейський і звинуватив Антона в незаконній вирубці дерев і зажадав паспорт. Документів хлопець при собі не мав, тож подзвонив своєму батькові, Володимиру Мігоцкому, щоб той привіз паспорт.

Приїхавши на місце події, чоловік почав лаятися з поліцейськими, потім взяв у сина ключі від "Газелі", сів у неї і почав їхати, після чого поліцейські почали стріляти в неї, переповідає Олександр. За його словами, поліцейські відвезли того, хто стріляв в лікарню і забрали автомат з місця події.

Правову оцінку діям поліцейських мають надати представники Державного бюро розслідувань. 

За матеріалами: ТСН
Добавлено: 18-01-2021, 13:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх