Суд над Навальним відбувається просто у відділку поліції у Хімках (ВІДЕО)

За словами самого Навального, цей суд є повністю незаконнимф

В Росії, у місті Хімки, прямо у відділку поліції розпочалося судове засідання над російським опозиціонером Олексієм Навальним. Про це повідомила прес-секретар Навального Кіра Ярмиш у Twitter.

За словами самого Навального, цей суд повністю незаконний. Політик запевняє, що про засідання ніхто нікого не повідомляв і жодних повісток ні він, ні його адвокат не отримували. До того і саме засідання суду відбувається у будівлі УВС, а не у Хімкинському суді.


Про незаконне засідання суду повідомив у Twitter і товариш Навального Леонід Волков. Він зазначив, що суд розпочався о 12:30 за московським часом.

"Я засуджую затримання Олексія Навального російською владою, що відбулося вчора після його повернення до Росії. Російська влада повинна негайно звільнити його та забезпечити йому безпеку. Затримання політичних опонентів суперечать міжнародним зобов’язанням Росії. Ми також продовжуємо очікувати на ретельне та незалежне розслідування атаки на життя Навального. Ми будемо контролювати цю ситуацію", - йдеться у документі.


Проте у глава МЗС РФ Сергій Лавров вважає, що російська влада все зробила правильно. За його словами російська влада в ситуації з Олексієм Навальним виходять із законодавства, а не з турбується про свій імідж, як "панянка, яка виходить на бал".

"Напевно, про імідж потрібно думати, але ми не панянка, яка виходить на бал. Ми все-таки повинні, перш за все, займатися своєю роботою. Наша робота полягає в реалізації російської зовнішньої політики. Випадок з Навальний придбав зовнішньополітичне звучання штучно і абсолютно неправомірно, а його затримання належить до компетенції правоохоронних органів", - зазначив Лавров.

Нагадаємо, 17 січня російського опозиціонера Олексія Навального затримали в аеропорту "Шереметьєво" при проходженні паспортного контролю. Він повертався до РФ з Німеччини, де проходив лікування після отруєння в Томську. В управлінні ФСВП по Москві заявили, що Навальний затриманий за ухилення від явки в кримінально-виконавчу інспекцію як умовно засуджений за злочин. Зараз Навальний перебуває у відділенні поліції в Хімках під Москвою. 

За матеріалами: 112.ua
Добавлено: 18-01-2021, 14:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх