В Україні платникам податків списали понад 1 мрлд грн боргів

Держподаткова служба України списала податкові борги 3 млн 656 тис. українців, виконуючи вимоги про підтримку платників податків у період карантину, введеного у зв'язку з пандемією коронавірусної інфекції COVID-19.

Держподаткова служба України 12 грудня автоматично списала податковий борг усім платникам податків, у яких він загалом не перевищував 3060 грн.

Ідеться про суму, яку враховували станом на 1 листопада 2020 року і яка залишилася непогашеною або несплаченою до дня списання, повідомила пресслужба ДПС 18 січня.

Борги 3 млн 656 тис. осіб на загальну суму 1 млрд 187,4 млн грн списали, виконуючи вимоги закону про підтримку платників податків у період карантину, введеного у зв'язку з пандемією коронавірусної інфекції COVID-19.

Пакет законів про підтримку бізнесу в умовах карантину, зокрема №1072-ІХ, який передбачає внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів – про списання податкового боргу для платників податків, парламент розглянув 4 грудня, він набув чинності 10 грудня.

Цим законом, окрім списання податкового боргу у грудні 2020-го, передбачили, що платників єдиного податку першої групи звільняють від сплати цього податку за грудень 2020 року та січень – травень 2021 року. Також до 29 грудня 2021 року відтермінували погашення податкового боргу платників податків – фізичних осіб, який у загальній сумі не перевищує 6,8 тис. грн, інформувала пресслужба президента.

Карантин в Україні діє із 12 березня. Через поширення коронавірусної інфекції COVID-19 забороняли масові заходи, закривали торговельні центри, магазини (окрім продуктових і аптек), ресторани, кафе, спортивні зали, салони краси, а також обмежували роботу транспорту.

З 11 травня в Україні почалося пом'якшення карантину, а 20 травня Кабмін ввів так званий адаптивний карантин.

22 липня Кабінет Міністрів видав постанову, якою залежно від епідемічної ситуації в регіоні або окремих адміністративно-територіальних одиницях установлюють "зелений", "жовтий", "помаранчевий" або "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

11 листопада Кабмін ввів по всій країні однакові обмеження, характерні для "помаранчевої" зони. Також на додаток до інших обмежувальних заходів у листопаді діяв "карантин вихідного дня".

Із 8-го до 24 січня через спалах коронавірусу SARS-CoV-2 в Україні діє "карантин зимових канікул". У цей період заборонено роботу закладів громадського харчування, торговельних центрів, спортзалів, непродовольчих ринків, закладів освіти (окрім дитсадків).

25 січня Україна має повернутися до адаптивного карантину, заявляв прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

По матеріалам: Гордон
Добавлено: 19-01-2021, 07:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх