США ввели санкції щодо російського корабля, який будує "Північний потік-2"

Помпео розказав про мету нових санкцій США проти "Північного потоку - 2": Підтримати Україну і знизити тиск РФ на неї

Сполучені Штати внесли до санкційного списку російський корабель-трубоукладач"Фортуна", задіяний у будівництві газопроводу "Північний потік-2".

Запуск "Північного потоку - 2" надасть Росії кошти для позбавлення України життєво важливих доходів і відкриє можливість для подальших агресивних дій проти сусіда.

Про це йдеться в заяві державного секретаря США Майка Помпео, опублікованій на сайті Держдепу.

Як повідомляє "Європейська правда", відповідна інформація розміщена на сайті Міністерства фінансів США.

Держсекретар США заявив, що нинішні санкції демонструють, що США не бояться залучати до відповідальності тих, хто допомагає і сприяє використанню цього інструменту російського тиску.

Помпео підкреслив, що США продовжать співпрацювати з союзниками і друзями, щоб забезпечити Європу надійним і диверсифікованим енергопостачанням, що не підриває колективну безпеку.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що США внесли до списку санкцій відповідно до закону CAATSA ("Протидія противникам Америки за допомогою санкцій") трубоукладач "Фортуна", задіяний на будівництві "Північного потоку 2". Також під санкції потрапив власник "Фортуни" ТОВ "КВТ-РУС". Санкції щодо нього передбачають заборону експорту, банківських і валютних операцій, блокування активів і майна.Джерело: https://censor.net/ua/n3242794

Санкції запроваджені також проти російської компанії КВТ-РУС, яка є власником судна. Санкції передбачають заборону на експорт, банківські та валютні операції, блокування активів і майна

Обмеження накладені відповідно до американського закону CAATSA ("Протидія противникам Америки за допомогою санкцій").

У грудні "Фортуна" побудувала 2,6 км магістралі "Північний потік-2" у виключній економічній зоні Німеччини.

З 15 січня будівництво магістралі мало поновитися у водах виключної економічної зони Данії. Минулого тижня "Фортуна" вийшла з німецького порту Вісмар, але через день шляху зупинилася на рейді порту Росток.

Раніше стало відомо, що концерн Bilfinger SE вийшов з будівництва "Північного потоку-2", ставши першою німецькою компанією, яка залишила проєкт російського газопроводу.

Як повідомлялося, "Газпром" у випущеному ним проспекті єврооблігацій визнав, що існують ризики зупинки чи згортання проєкту газопроводу "Північний потік-2". 

Німецьке ділове видання Handelsblatt раніше повідомило, що санкції США наберуть чинності у вівторок в рамках Закону про протидію американським противникам шляхом санкцій (CAATSA).

Санкції будуть введені проти російського трубопровідного корабля "Фортуна" та його власника KVT-RUS.

У понеділок Німеччина призупинила дозвіл на добудову "Північного потоку-2" після скарги екологів.

За матеріалами: УП, Цензор.Нет
Добавлено: 20-01-2021, 08:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх