Конгрес США підтримав призначення Остіна главою Пентагону

Палата представників і Сенат затвердили відмову від закону, що зобов'язує чекати сім років після закінчення військової служби, перш ніж отримати можливість обійняти пост глави Пентагону, дозволивши в такий спосіб відставному генералові Ллойду Остіну обійняти цю посаду.

Остін стане першим афроамериканцем на посаді глави Пентагону

Обидві палати Конгресу США підтримали законопроєкт, що дозволяє призначити відставного американського генерала Ллойда Остіна на посаду глави Пентагону. Про це 21 січня повідомив телеканал CNN.

Кандидатуру Остіна президент США Джо Байден запропонував на початку грудня минулого року. Для його призначення Палата представників і Сенат затвердили відмову від закону, що зобов'язує чекати сім років після завершення військової служби, перш ніж отримати можливість стати главою Пентагону.

У статті для видання The Atlantic "Чому я обрав Ллойда Остіна міністром оборони" Байден зазначав, що раніше відставний генерал "відіграв провідну роль у поверненні 150 тис. американських військових", які брали участь у бойових діях в Іраку. Для цього Остін виступив не тільки в ролі досвідченого солдата, а і як дипломат в Іраку й у всьому регіоні, "із честю і гідністю представляючи країну", вказав Байден.

У 2013–2016 роках Остін керував центральним командуванням збройних сил Сполучених Штатів в Іраку та Афганістані. Він служив в армії США з 1975 року, зараз йому 67 років.

Остін стане першим афроамериканцем на посаді глави Пентагону. Раніше на це місце, за даними ЗМІ, претендувала ексзаступниця глави Пентагону з питань політики Мішель Флурнуа.

За матеріалами: Гордон
Добавлено: 22-01-2021, 10:50
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх