Противників карантинних обмежень у Нідерландах поліція розганяла за допомогою водометів (ФОТО+ВІДЕО)

Заарештовано 115 осіб

В Нідерландах житель виступили проти урядовий заходів по боротьбі з коронавірусом, зокрема, проти комендантської години. Тільки в мітингу на одній Музейній площі в Амстердамі брало участь 1500 осіб, повідомляти NOS.

Зазначено, що незважаючи на заборону демонстрації, сотні людей зібралися в обох містах.

Новини за темою: У Нідерландах затримали одного з найбільш розшукуваних у світі наркозлочинців

В Амстердамі групи людей збиралися біля Музейної площі. Там вони стояли групами, деякі з плакатами з текстами проти уряду і проти суворих заходів коронавірусу. В Ейндховені люди намагалися зводити барикади з велосипедів на шляху силовиків.

Відмечено, що не всі були в масках, також не дотримувалися соціальної дистанції і не трималися на відстані. Муніципалітет розцінив присутні групи як одну демонстрацію. 

 

Зазначається, що час мітингів поліція була змушена удатися до спецзасобів, щоб розігнати протестуючих в центрі Амстердама і Ейндховена.

Крім того, працівники поліції були змушені використовувати водомети, кийки, а в Ейндховені поліція застосувала сльозогінний газ проти демонстрантів.

У містечку Урк північніше Амстердама пізно ввечері в суботу десятки людей протестували проти обмежень, повідомив представник місцевої поліції. За його словами, протестувальники кидали петарди і каміння в поліцейських і серйозно пошкодили кілька поліцейських машин. 

"Після антиурядових і протикарантинних акцій протесту в Амстердамі затримано 115 осіб. Семеро з них були заарештовані за відкрите насильство, решта - за невиконання наказу поліції", - йдеться в повідомленні. 

За матеріалами: 112.ua


Добавлено: 25-01-2021, 14:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх