Про що говорив Путін на форумі у Давосі вперше за 11 років

Володимир Путін підключився до форуму в Давосі по відеозв'язку. Президент Росії вперше за 12 років виступив на економічному форумі в Давосі. У своїй промові, яка транслювалася в онлайн-форматі, він порівняв нинішню ситуацію в світі з 1930-ми роками і розкритикував дії американських "цифрових гігантів" під час виборів в США.

Володимир Путін розповів про головні виклики, які постали перед світом, та ймовірні відносини Росії з Європою

Триває "Давоський тиждень" – сесія Всесвітнього економічного форуму – на якому традиційно виступають лідери країн. Цього року трапилась непересічна подія – на форумі виступив президент РФ Володимир Путін, який до цього понад 10 років усіляко його ігнорував.

Про що говорив очільник Росії під час своєї промови та ще дещо цікаве, розповідаємо далі.

Чому Путін вирішив виступити на форумі

Сьогодні президент Росії Володимир Путін вперше за 11 років виступив на Давоському форумі. Він брав участь у форумі у 2009 році, будучи на посаді прем’єр-міністра. А російське керівництво останнього разу відвідувало форум у 2013 році. Тоді промову виголошував Дмитро Мєдведєв, будучи на посаді голови уряду.

Цікавість цьогорічного форуму для Росії може полягати у тому, що зустріч світових лідерів присвячена "великому перезавантаженню". У дискусії традиційно братимуть участь вчені, політики і великі бізнесмени з десятків країн світу. Вони обговорять стан справ в світі на 2021 рік.

Форум вважається найбільш представницьким майданчиком, на якому збирається політична і бізнес-еліта, а також експерти з усього світу: 3 тисячі делегатів з 100 країн світу, в тому числі глави 50 держав і урядів.

У своїй промові, яка відбулась у форматі відео-конференції приблизно о 14:00 за київським часом, очільник Росії зробив декілька важливих заяв та пояснив певні події в середині країни. Путін виступав зі свого кабінету в Росії.

Так, на його думку, запровадження санкцій "збільшує ризики одностороннього застосування військової сили". Путін розкритикував використання торгових бар'єрів та санкцій як "спроб звинуватити у внутрішніх проблемах інші країни".

"Подібна гра без правил критично підвищує ризики одностороннього застосування військової сили", - заявив очільник Росії.

 


Також він попередив про ризик потенційного глобального конфлікту і порівняв ситуацію у світі з 30-ми роками минулого століття.

"Відбувається ослаблення міжнародних інститутів, множаться регіональні конфлікти, деградує і система глобальної безпеки... Як відомо, нездатність і неготовність вирішувати такі проблеми по суті в XX столітті обернулися катастрофою Другої світової війни. Звичайно, зараз такий глобальний, гарячий конфлікт, сподіваюся, в принципі неможливий. Дуже на це сподіваюся. Він означав би кінець цивілізації", – сказав Путін.

При цьому глава Росії допустив, що світ може зіткнутися "зі зривом в світовому розвитку, що загрожує боротьбою всіх проти всіх, зі спробами вирішити назрілі протиріччя через пошук внутрішніх і зовнішніх ворогів".

Щодо міжнародних відносин він заявив, що Західна Європа і Росія мають бути разом, адже мають "одну цивілізацію". Він також зазначив, що сторони повинні повернутися до позитивного порядку денного.

"Європа та Росія з точки зору економіки є абсолютно природними партнерами. І з точки зору розвитку науки, технології... Але любов неможлива, якщо декларується однією стороною. Вона має бути взаємною", – додав Путін.

На думку президента РФ, протести виникають через незадоволення реальними проблемами, що стосуються кожного, яких би політичних поглядів не дотримувалася людина.

"Реальні проблеми породжують невдоволення!" - заявив глава держави.

Продовження Договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь (ДСНО, СНО-3) очільник Кремля назвав кроком в правильному напрямку.

Він зазначив, що регіональні конфлікти множаться, а система глобальної безпеки деградує.

"Клаус (Шваб, президент ВЕФ) згадав про вчорашню мою розмову з президентом США і про продовження Договору про обмеження стратегічних наступальних озброєнь. Безумовно, це крок у правильному напрямку", - заявив глава РФ.

За матеріалами: ZIK
Добавлено: 28-01-2021, 09:01
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх