Третю добу в Україні вирує негода: заблоковані шляхи, знеструмлені села і сотні машин у переметах

Приблизно 300 населених пунктів залишилося без електроенергії. Товщина снігового покриву в Одеській і Черкаській областях доходить до 20 см. В Одеській області заборонено рух автомобілів на трасі Одеса – Рені, у Миколаївській області рух обмежено. Про це повідомили в Держслужбі з надзвичайних ситуацій.

Найскладніша ситуація в Одеській та Миколаївській областях.

Сніговий шторм, заблоковані шляхи та знеструмлені села: третю добу вирує негода на півдні України.

За цей час рятувальники визволили із снігового полону 700 автомобілів та надали допомогу півтори тисячі людей.


Наразі найскладнішою ситуація залишається в Одеській області. Там перекриті одразу дві дороги державного значення. Крім того, 140 сіл області досі залишаються без електрики.

У перематах застрягли десятки машин. Зі снігу витягали і автобус, у салоні якого було 18 пасажирів, а також тягачі з важкою технікою, які б мали розчищати сніг. В одному з районів області вчасно дістатись поголового будинку породілля змогла лише з допомогою рятувальників. До лікарні її довезли спецмашиною у супроводі снігоприбиральної техніки.



Сніговий шторм, заблоковані шляхи та знеструмлені села. Третю добу вирує негода на півдні України. За цей час рятувальники визволили із снігового полону 700 автомобілів та надали допомогу півтори тисячі людей. Найскладнішою ситуація і досі залишається в Одеській області. Там перекриті одразу дві дороги державного значення. В одному Роздільнянському районі вчасно дістатись поголовного будинку породілля змогла лише з допомогою рятувальників. До лікарні її довезли спецмашиною у супроводі снігоприбиральної техніки.    

Дещо полегшилась ситуація в Миколаївській області. Вночі вдалось розчистити київську трасу. Ускладненим рух залишається під Первомайськом. Закрита також кишинівська траса. Попри те, що снігопад має припинитися вже сьогодні, в області досі оголошений червоний рівень небезпеки. Через хуртовини без світла в регіоні залишаються 70 населених пунктів.

Як повідомлялося, у п'ятницю, 29 січня, 

Прогноз погоди на 29 січня: в Україні стане прохолодніше, а снігопад продовжиться

Україну засипатиме снігом, а також у регіонах стане прохолодніше. . Невеликий та помірний сніг буде на північному сході країни, а в східних та південно-східних областях - з дощем. Лише вдень на півдні та заході буде без істотних опадів. На дорогах, крім південно-східної частини, ожеледиця.

За матеріалами:  ТСН, Гордон
Добавлено: 29-01-2021, 09:05
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх