Україна затвердила план вакцинації від COVID-19 на 2021 рік: хто і коли отримає щеплення (ВІДЕО)

Вакцинація від коронавірусу буде безкоштовною, - повідомив Зеленський. Водночас президент підтримує розвиток ринку, щоб українці, які мають кошти, могли самостійно вакцинуватися

Першими в Україні будуть щеплювати медиків стаціонарів COVID-19 та військових у зоні ООС.

В Україні під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 29 січня затвердили календарний план з безкоштовної вакцинації від COVID-19 на 2021 рік.


Про це повідомляє Урядовий портал.

"Вакцинування людей повинне розпочатись у лютому. У нас є затверджений Національний план, який визначає 5 етапів вакцинації. Усе це має бути відображене в Календарному плані на цей рік. Зокрема, хто, коли й де зможе безкоштовно отримати ефективну вакцину від коронавірусу", — заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Так, згідно з календарем, першими в Україні будуть щеплювати медиків стаціонарів COVID-19 та військових у зоні ООС. Їхня вакцинація триватиме упродовж лютого - квітня. На це передбачено 667 тис. доз.

У квітні-травні вакцинують людей віком від 80 років та працівників первинної меддопомоги (передбачено 1,9 млн доз). Всім іншим медпрацівникам робитимуть щеплення у травні-червні (396 тис. доз). 

Люди віком 70-79 років щеплюватимуться наступними у червні-липні (2,9 млн доз). Після них у липні-серпні вакцинуватимуть співробітників структур держбезпеки - 640 тис. доз щеплень.

У серпні-вересні робитимуть щеплення людям віком 65-69 років (640 тис. доз). 

На освітян передбачено 1,4 млн доз від COVID-19, а сама вакцинація триватиме у вересні та жовтні. Люди віком 60-64 роки щепляться безкоштовною вакциною у жовтні-листопаді (2,8 млн доз). Вакцинація інших категорій населення передбачена у листопаді-грудні (1,7 млн вакцин.)

Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко зауважив, що оперативний штаб з протидії вакцинокерованим інфекціям у МОЗ, з урахуванням соціологічних опитувань, визначив прогнозовану кількість вакцин для закупівлі Україною на рівні 15 мільйонів додаткових доз. За словами Ляшка, холодовий ланцюг в Україні сьогодні може забезпечити зберігання будь-якого виду вакцин (від -70°C і до +8°C), які вже пройшли реєстрацію.

Нагадаємо, в Україні записатися на вакцинацію від коронавірусу 

"Буде три механізми": у МОЗ пояснили, як українці записуватимуться на вакцинацію від коронавірусу

можна буде кількома способами. Зокрема, через сімейного лікаря, який детально поінформує про процедуру, електронно через спеціально створений сайт, який запустять найближчим часом, також можна отримати запрошення телефоном від Центру первинної медико-санітарної допомоги.


Відео Віктор Ляшко детально пояснив, як українці будуть записуватися на вакцинацію від COVID-19 

За матеріалами: ТСН
Добавлено: 30-01-2021, 12:31
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх