Суд у справі Навального: Захарова відреагувала на присутність іноземних послів на засіданні

«Навіть якщо західники розглядають Навального як« свого », він громадянин Російської Федерації». Російський політик Олексій Навальний в суді поставив чиновників в незручне становище одним питанням про Володимира Путіна. Нвпередодны змінили суддю, а голова райсуду подав у відставку

Голова Симоновського районного суду Москви В'ячеслав Детішин подав заяву про припинення повноважень. Крім того, в цьому ж райсуді змінили суддю, яка розглядатиме справу про зміну запобіжного заходу опозиційному політику Олексію Навальному у справі "Ів Роше".

Як інформує Цензор.НЕТ із посиланням на Meduza, про це повідомляє Znak.com, посилаючись на матеріали Кваліфікаційної колегії суддів Москви. Сайт колегії на момент публікації допису був недоступний.

У порядку денному засідання колегії від 28 січня сказано, що Детішин подав заяву про припинення повноважень з 1 березня. Яке рішення ухвалила колегія, невідомо.

"Зовсім незадовго до початку засідання стало відомо, що Навальному замінили суддю. Тепер же стало відомо, що подав у відставку глава Симоновського райсуду (його виїзне засідання сьогодні проходить у Мосміськсуді)", - йдеться в повідомленні видання.

Фото: скриншот сайту Кваліфікаційної колегії суддів Москви

У пресслужбі Симоновського суду підтвердили "МБХ медіа", що Детішин подав заяву про відставку, інших подробиць у суді не навели.

2 лютого Симоновський районний суд на виїзному засіданні в Московському міському суді розглядає клопотання ФСВП, яка вимагає скасувати умовне покарання у вигляді трьох з половиною років позбавлення волі, призначене Олексію Навальному у справі "Ів Роше", і призначити йому реальний термін.

Перед засіданням стало відомо про заміну судді, яка буде розглядати справу Навального. Замість Юлії Окуневої, чиїх родичів ЗМІ пов'язали з контрактами для ФСВП, МВС і ФСО, в картці справи на сайті суду значиться Наталія Рєпнікова.

Сьогодні, 2 лютого, в будівлі Мосміськсуду російський політик Олексій Навальний в суді поставив чиновників в незручне становище одним питанням, запитавши про Володимира Путіна. Відзначимо, що йому хочуть замінити умовний термін на реальний і посадити до в'язниці на 3,5 року.

Офіційний представник МЗС Марія Захарова відреагувала на присутність іноземних послів на засіданні по Навальному. Близько Мосміськсуду помітили машини з номерами посольств США, Великобританії, Канади, Польщі, Данії, Латвії, Литви, Швеції, Німеччини, Австрії, Чехії, Японії, Фінляндії, Норвегії і Болгарії.

Захарова назвала це втручанням у внутрішні справи Росії і психологічним тиском на суддю. Вона припустила, що послів цікавить доля «закачані натовських мільйонів в протиправну діяльність»

За матеріалами: Діалог.ua

Добавлено: 2-02-2021, 15:06
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх