У Дніпрі планують створити 30 ліцеїв (ВІДЕО)

З 2024 року в Україні не буде шкіл в звичному їх розумінні. Замість них будуть працювати початкові школи, гімназії та ліцеї (докладніше про це ми писали тут). У Дніпропетровській області вже зараз готуються до реформи: в нашому регіоні створили сім академічних ліцеїв.

 Замість них будуть працювати початкові школи, гімназії та ліцеї (докладніше про це ми писали тут)


У цих навчальних закладах будуть поглиблено вивчати профільні предмети: соціально-гуманітарні, природно-математичні та технологічні. Вступати до ліцею будуть на умовах конкурсу. Про це повідомляє Інформатор з посиланням на прес-службу ДнепрОГА.

За словами директора департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОДА Олексія Полторацького, в Дніпрі збираються створити 30 академічних ліцеїв, а в Кривому Розі - 21. В них дітей готуватимуть до вступу до ВНЗ. Визначитися з профілем вони повинні після 9 класу.

Один з ліцеїв створять на базі школи-інтернату №4 в Дніпрі. У ній є всі умови для комфортного навчання: мультимедійне обладнання, кабінети лікувальної фізкультури і фізіотерапії. У ньому будуть отримувати знання майбутні IT-шники: акцент зроблять на інформатиці і програмуванні. У планах - відкрити еколабораторія, кабінет робототехніки і «розумні теплиці». У ліцеї зможуть навчатися старшокласники з різних куточків області. Зараз в нього приїжджають діти з Магдалинівського, Васильківського та Павлоградського районів.

На новий формат вже перейшли 7 санаторних шкіл в Дніпрі, Нікополі та Кривому Розі. Зараз вони вибирають профілі і формують колективи викладачів. Академічні ліцеї будуть облаштовувати і в інших містах області.

Добавлено: 4-02-2021, 11:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх