В Харкові затримали агента ФСБ РФ: подробиці (ФОТО+ВІДЕО)

Російський спецагент намагався дізнатися про оновлення української військової техніки

У Харкові відбулася спецоперація контррозвідників Служби безпеки України із затримання агента ФСБ РФ. Подробиці справи повідомляють у прес-службі СБУ.


ФБ завербували агента в Миколаєві. Фото: ICTV Російським спецагентом виявився працівник одного зі стратегічних підприємств Миколаєва.

Слід зазначити, що його було завербовано для зібрання та передачі до Росії особливо секретної інформації з оборонної сфери України. Ці відомості засекречені на державному рівні.

Після того як працівники СБУ дізналися про підготовку такої операції, вони розпочали спостереження, аби спіймати зловмисника на гарячому.

Завербованого агента особливо цікавила технічна документація щодо новорозробленої військової техніки для ЗСУ. Найбільший же інтерес становила закрита програма стосовно використання безпілотних літальних апаратів.

Цікаво, що для здійснення свого плану агент спецслужби РФ прагнув завербувати одного із керівників наукової установи, що займаються розробкою програми.


Вчасне реагування та проведення відповідного розслідування допомогло затримати ФСБ-шника конкретно під час передачі документів. Звичайно, папери не містили жодних секретних даних, адже операція щодо арешту агента ФСБ була чітко спланована.

Процесуальну допомогу представникам СБУ надала Луганська обласна прокуратура.

Затриманому оголосили підозру за ч.1 ст.111 Кримінального кодексу України, що означає звинувачення у державній зраді. Працівники СБУ проводять досудове розслідування.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що на кордоні із Кримом агенти ФСБ затримали українку — їй загрожує ув’язнення в російській в’язниці.

За матеріалами:  Comments.ua
Добавлено: 9-02-2021, 15:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх