"Перемир'я на Донбасі більше немає" - Кравчук

Росія не хоче дотримуватися перемир'я на Донбасі і зриває його. Україні потрібно бути готовою до будь-яких дій з боку окупантів. Про це заявив глава української делегації в Тристоронньої контактній групі Леонід Кравчук.

За його словами, Росія починає діяти зухвало і непередбачувано. Ситуація ускладнюється і тим, що в ОРДЛО знаходяться російські найманці і російське озброєння.

"Перемир'я вже просто немає ... В ОРДЛО знаходяться російські найманці, командири і російську зброю. Ми не знаємо, коли воно може бути задіяно, але повинні бути до всього готові і ставитися уважно до всього, що відбувається. У першу чергу думати про Україну ", - заявив Кравчук.

Він також вважає, що Україна повинна змінити свою стратегію в боротьбі з окупантами.

"Поблажливо, м'якістю, закликами до компромісів ми нічого не доб'ємося. Нам треба бути послідовними і жорсткими", - сказав глава української делегації в ТКГ.

Нагадаємо, що з 23 липня на сході України діє режим повного припинення вогню. Українська армія і бойовики на Донбасі повинні відмовитися від наступальних і розвідувально-диверсійних операцій. Незважаючи на це, в зоні ООС мало не щодня гинуть українські військовослужбовці.

Так 6 лютого в районі населеного пункту Мар'їнка троє наших бійців підірвалися на ворожій розтяжці. Двоє військовослужбовців загинули, за життя третього борються медики.

Минулої доби, 9 лютого, в районі проведення операції Об'єднаних сил було зафіксовано три порушення режиму припинення вогню.

Про це повідомляє пресцентр ОС у Facebook.

Так, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", неподалік населеного пункту Богданівка російсько-окупаційні війська відкривали вогонь з автоматичного станкового гранатомета, а поблизу Пісків - зі стрілецької зброї.
Добавлено: 10-02-2021, 10:20
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх