НАТО закликає Росію вивести війська з України – Столтенберг

Північноатлантичний Альянс є послідовним у підтримці України, вітає її зусилля із пошуку мирного рішення для ситуації у Східній Україні та закликає Росію вивести свої війська з цього регіону.

Про це у вівторок під час пресконференції за підсумками переговорів із Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє “Укрінформ“.

“Під час нашої зустрічі сьогодні ми обговорили ситуацію з безпеки в Україні і у Чорноморському регіоні. Союзники по НАТО є єдиними у засудженні незаконної анексії Криму Росією та її агресивних дій у Східній Україні. Ми закликаємо Росію припинити підтримку бойовиків на сході України та вивести свої війська з її території. Я вітаю зусилля України у роботі з пошуку мирного вирішення для цього конфлікту”, – зауважив керівник Альянсу.

Нагадаємо, Денис Шмигаль зустрівся з президентом Європейської Ради.

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що Україні потрібно сконцентруватися на реформах, які наблизять її до членства в Альянсі.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав на прес-конференції з прем'єр-міністром України Денисом Шмигаль в Брюсселі, коментуючи питання президента Зеленського до президента Байдена "Чому Україна ще не в НАТО?".

Раніше Україна, Грузія та Молдова закликали ЄС до нового етапу співпраці щодо євроінтеграції.

Також Шмигаль після зустрічі у НАТО розраховує на ПДЧ для України разом з Грузією.

Нагадаємо, п’ятий президент України Петро Порошенко розповів, що треба зробити для вступу в НАТО, і нагадав про досвід безвізу.

Крім того, президент Литви закликав Зеленського продовжити курс Порошенка на ЄС та НАТО.

За матеріалами: Прямий
Добавлено: 10-02-2021, 11:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх