Названа дата виборів мера Харькова

Позачергові вибори мера Харкова, ймовірно, відбудуться 31 жовтня 2021 року, в останню неділю місяця.

Так, після смерті Геннадія Кернеса місто залишиться без очільника щонайменше до осені. Про це повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко в інтерв'ю "Радіо НВ".

Тимошенко пояснив, що згідно із законом їх можна провести або в березні, або в жовтні. Для цього необхідно за два місяці надіслати в парламент необхідні документи. Харківські чиновники цього вчасно не зробили, тому тепер доведеться чекати наступної законної дати.

"Я думаю, тому що там була якась чехарда з документами, вони не зайшли до Верховної Ради. Станом на 25 січня парламент отримав лише частину документів. Вибори варто очікувати вже восени, адже терміни пройшли. Тому ці вибори відповідно до законодавства будуть восени", – зазначив Тимошенко

До наступних виборів мера Харковом керуватиме секретар міськради Ігор Терехов.

Як повідомлялось:
  • 14 вересня ЗМІ заявили, що Кернес був госпіталізований через коронавірус і нібито був у комі. У нього виявили двобічне запалення легенів.
  • Незабаром мера Харкова доправили на лікування в німецьку клініку "Шаріте". Пізніше у мережі з'явилася інформація, що Кернес нібито помер, проте її спростували.
  • 17 грудня мер Харкова Геннадій Кернес помер від ускладнень коронавірусної інфекції.
За матеріалами:  OBOZREVATEL
Добавлено: 11-02-2021, 09:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх