Резніков заявив про "Медичний геноцид" в ОРДЛО від коронавірусу

Смертність від Covid-19 в окупованому Донбасі вища, ніж де-небудь у світі. Таку ситуацію можна назвати медичним геноцидом.

Про це повідомив міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков під час форуму “Україна 30”.

Резніков зазначив, що на непідконтрольній частині Донецької області смертність від Covid-19 становить 8,6%. Це в чотири рази вище, ніж на підконтрольній території Донецької області та в середньому по Україні.

“У листопаді-грудні летальність взагалі була 11%, тобто кожен дев’ятий помирав від цього захворювання”, – сказав віце-прем’єр.

Він також додав, що на окупованій частині Луганської області летальність становить 8,7%.


“Це можна назвати медичним геноцидом. Це справжнє захоплення заручників, без перебільшення”, – додав Резніков.

Нагадаємо, в Україні створять онлайн-платформу, де можна буде записатися у чергу на вакцинацію від коронавірусу.

За словами головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, у лютому 2021 року Україна отримає 117 тисяч доз американської вакцини від Pfizer та BioNTech від коронавірусної хвороби COVID-19, які розподілять між працівниками профільних лікарень.

Раніше президент Володимир Зеленський підписав закон, який дозволяє почати вакцинацію українців від коронавірусної хвороби COVID-19, а також дозволяє реєстрацію COVID-вакцин в екстреному режимі.

Міністерство охорони здоров’я оприлюднило календарний план вакцинації українців від коронавірусу. Очікується, що вакцинація українського населення почнеться в лютому 2021 року.

Нагадаємо президент Зеленський заявив, що Україні буде недостатньо COVID-вакцин передбачених фондом COVAX.

За матеріалами: “Прямий”
Добавлено: 11-02-2021, 09:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх