В Україну в найближчі дні прийдуть 30-ти градусні морози

Синоптики розповіли, коли настане Армагеддон

В Україні в найближчі дні сильно похолодає. Тим, хто сподівався на потепління, доведеться змиритися і кутатися тепліше в теплий одяг.

За словами директора гідрометцентру України Микола Кульбіда, з 15 по 18 лютого в Україні очікується дуже морозна погода. Місцями стовпчик термометра стане опускатися до 30 градусів морозу. Найсильніші прогнозують в північних областях.

За інформацією Replyua.net з посиланням на Радіо Свобода, Кульбіда підкреслив, що в окремі роки в деяких областях України стовпчик термометра опускався до позначки в 42 градуси нижче нуля, і прогнозовані морози в середині лютого не є відхиленням від кліматичної норми.

Чому різко похолодає

У той же час метеоролог заявив, що різке похолодання можна пояснити кліматичними змінами, які відбуваються в усьому світі. «Клімат України так чи інакше змінюється. За останні 25 років середня температура зимового періоду зросла більш ніж на 2 °. А це має дуже велике значення, як і те, що середня температура літнього періоду зросла майже на 2 °. Тому тривалість зимового періоду істотно скоротилася », - пояснив Кульбіда.

Коли настане весна

За його словами, тепер весна може наступити на два тижні раніше, також навесні зменшується і кількість холодних днів, при цьому кількість теплих періодів, навпаки, збільшується. Директор Гідрометцентру не став давати прогноз на майбутню весну і підкреслив, що точний прогноз можна давати тільки на найближчі два тижні.

За матеріалами: ДП
Добавлено: 12-02-2021, 09:09
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх