Помер посол України в Китаї

Причиною смерті називають обширний інфаркт.

Посол України в Китайській Народній Республіці Сергій Камишев помер, пише OBOZREVATEL



Причиною смерті називають обширний інфаркт.

14 лютого помер Надзвичайний і Повноважний посол України в Китайській Народній Республіці Сергій Камишев. Йому було 64 роки.



Про це повідомили в Міністерстві закордонних справ України.

"Сергій Олексійович розпочав роботу в МЗС у перші роки після здобуття Україною незалежності та присвятив понад два десятиліття свого життя роботі на дипломатичній ниві. Він особисто доклав значних зусиль для розбудови відносин з державами Азії та Близького Сходу, двічі - у 2004-2009 та 2019-2021 роках - очолював Посольство України в КНР. Своїм прикладом професіоналізму Сергій Олексійович надихнув не одне покоління українських дипломатів, які перейнявши його досвід та знання, нині працюють на відповідальних посадах, як в центральному апараті МЗС, так і за кордоном", - зазначили в МЗС.

Видання ZN.ua пише, що причиною смерті став обширний інфаркт.

Сергій Камишев українське посольство в Пекіні очолював двічі:
  • 2004-2009 роки за президентства Леоніда Кучми та Віктора Ющенка;
  • від жовтня 2019 року за президентства Володимира Зеленського.
Камишев народився 1956 року в Дніпропетровську (нині - Дніпро). Від кінця 1970-х до початку 1990-х працював на керівних посадах у вугільно-добувній промисловості в Донецьку. 1993-го здобув другу вищу освіту, закінчивши Дипломатичну академію МЗС РФ, почав працювати в МЗС України.

До початку 2000-х років Сергій Камишев працював в українських посольствах в Єгипті, Лівані та Сирії, потім в апараті МЗС. У 2009-2010 роках очолював Департамент консульської служби, від 2010 до 2014 року (часи президентства Віктора Януковича) працював у Кабміні на посадах заступника міністра Кабінету міністрів і заступника керівника Секретаріату.

2019-го, до другого призначення послом України в Китаї, Сергій Камишев був радником глави Офісу президента. 

За матеріалами: ТСН
Добавлено: 15-02-2021, 08:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх