Вітренко про загрозу віялових відключень (ВІДЕО)

Критичних загроз немає, сподіваємося закінчити зиму без віялових відключень, - в.о. глави Міненерго Вітренко

Вітренко пояснив, чому "Нафтогаз" є збитковим. "Нафтогаз" є збитковим підприємством і практично не заробляє на продажі газу, закупленого раніше.

"На жаль, "Нафтогаз" закуповував газ влітку і восени 2019 року, коли газ був дорогий, приблизно стільки ж, скільки коштує зараз. Тому "Нафтогаз" на цьому газі нічого особливо не заробив. Він заробляє на газі власного видобутку, собівартість якого, як я і кажу, приблизно становить до 3 грн. Він потім його продає дорожче, а цей прибуток потім він спрямовує до бюджету", - сказав він.

Тож, за словами т.в.о. міністра енергетики, "Нафтогаз" збитковий. Міністерство енергетики України не має точної інформації про те, скільки газу зберігається у підземних сховищах "Нафтогазу". 

Навіть Міненерго не знає, скільки газу у сховищах "Нафтогазу".

"Загальні цифри є. Непрозорість полягає в тому, що публіка не знає, скільки газу "Нафтогазу" в підземках. Крім того, там є теж два режими - митний склад і немитний склад. І цієї інформації немає. Ба більше, я навіть розкрию таємницю. Я запитав у своїх співробітників, бо потрібно було на Кабмін подавати документи. Міненергетики сказало, що "Нафтогаз" навіть Міненергетики не надає такі дані", – сказав Вітренко.

За матеріалами: Цензор.Нет
Добавлено: 15-02-2021, 08:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх