Спалах короновірусу в Чернівецькій області (ВІДЕО)

У Чернівцях через COVID-19 планують закрити навчальні заклади. В області спостерігається "загрозлива ситуація" за кількістю госпіталізованих з коронавірусом.

У міських лікарнях склалася критична ситуація

У Чернівецькій області зростає щоденна кількість госпіталізацій хворих на COVID-19, закінчуються ліжко-місця, призначені для лікування хворих на коронавірус. Про це повідомив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук.

"Ситуація, яка складається з поширенням коронавірусу в області, є загрозливою. Щодня зростає кількість осіб, у яких діагностують коронавірус, у нас вже 400 осіб. Такого не було в нашій області, щоб щодня госпіталізували понад 100 осіб", - повідомив він в відеозверненні, опублікованому в "Facebook.

Осачук зазначив, що медична система Чернівецької області вперше за весь час пандемії піддалася такому навантаженню.

"Така велика кількість навантаження на нашу медичну систему вперше, адже ми постійно збільшували кількість ліжок. Якщо раніше завантаженість була 50% від 900, то тепер у нас 50% від 1700 ліжок, які ми виділили для лікування коронавірусу", - пояснив голова ОДА.

Однією з "гарячих точок" є Чернівці. Також складна ситуація з COVID-19 спостерігається в ряді районів області.

"У нас критична ситуація в міських лікарнях. Ми готові приймати хворих з Чернівців в Новоселицькій ЦРЛ та Герцаївській ЦРЛ. Ми готові повністю перепрофілювати лікарні, які надаватимуть допомогу лише хворим на коронавірус. Ми перепрофілювали дитячу лікарню для лікування дорослого населення", - заявив він.

Крім того, на цьому тижні область розгляне питання про закриття всіх навчальних закладів через складну ситуацію з COVID-19. Навчальні заклади можуть закрити мінімум на 2 тижні.


Раніше повідомлялося про те, що заповнюваність лікарень в Івано-Франківській області становить 80-100%. Область віднесена в "червону зону" карантину до кінця лютого.

За матеріалами: ZN,UA
Добавлено: 18-02-2021, 08:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх