Гігант помер: що залишилося від легендарного шинного заводу в Дніпрі

Радянський Дніпропетровськ був справжнім серцем промисловості Української РСР. Економіка величезної країни в той час трималася на заводах-гігантах, більше скидався на міста. Величезні промзони, тисячі робітників і, здавалося б, нездійсненні плани. Втім, мало хто з дніпрян замислювався, що ті самі гіганти давно мертві. Мертві, або роблять свої останні подихи.

Про те, як виглядає, а вірніше, - на що перетворився легендарний шинний завод в Дніпрі на своїй сторінці в Facebook розповів Юліан Кургузов, повідомляє Дніпровська Панорама.


Легендарний шинний завод в радянському Дніпропетровську був справжнім промисловим гігантом. У 1962 році з конвеєрів заводу зійшли перші партії гумових шин для важкої сільськогосподарського податку-техніки. Після розвалу Союзу, на той момент акціонерне товариство «Дніпрошина» стало монополістом на ринку шин в Україні. На жаль, з приходом кризи в 2008-му, підприємство почало занепадати. Після банкрутства, частина заводу викупила компанія «ROSAVA».


На сьогоднішній день, велика частина шинного заводу занедбана. На території гігантської промзони розташовані десятки ангарів та інших складських приміщень. На жаль, вони давно пустують. Устаткування вирізали і вивезли на металобрухт, а фахівці, які працювали тут десятки років, зі сльозами на очах спостерігають, на що перетворилося колишню велич гіганта.



"ДНІПРОШИНА ... розповісти про це зарубіжним партнерам - не повірять, хоч і зітхнуть з полегшенням, одним конкурентом менше! Союзників - фахівців англійців, що побудували завод після ВМВ, немає на білому світі, як тепер і самого підприємства, так потрібного країні. Всім працівникам, акціонерам давно помахали "всьо" - вже багато років хтось демонтував все металеве: трубопроводи, верстати, обладнання, підлоги, кабелі, ливневки ... вибачте державного Укрексімбанку і цілих декількох Кабінетів Міністрів України.

Індустріальна Україна давно в минулому.

Палаци культури, спорту, турбази, пансіонати, інфраструктура житлового фонду, дитячі садки, саме життя десятків тисяч людей, цілий район міста в утиль і на торги ...

Так буває. Чому? 2 $ за метр квадратний на аукціоні будівлі в десятки гектар, кому? навіщо? ", - написав Юліан Кургузов.


За матеріалами: ДП
Добавлено: 18-02-2021, 11:55
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх