ЕК в Ізраїлі: десятки тонн мазуту спотворили середземноморський берег

Десятки тонн мазуту викинуло на середземноморське узбережжя Ізраїлю. Місцева влада каже про найбільшу екологічну катастрофу в історії країни.

Тисячі волонтерів і солдатів допомагають очистити узбережжя від згустків мазуту, який завдав серйозної шкоди дикій природі. На постраждалих ділянках виявлені мертві черепахи, риби і птиці, чиї останки пофарбовані в чорний колір.


Причиною вимивання мазуту на берег вважають витік нафти в Середземномор'ї. Її помітили ще 11 лютого в 50 км від берега. Тоді в цьому районі пропливали 10 судів. Влада Ізраїлю підозрює, що одне з суден може бути причетне до витоку.


За словами ізраїльських чиновників, сніжна буря завадила зафіксувати напрямок руху нафтової плями, і тому країна не змогла заздалегідь підготуватися до її наслідків.


Численні згустки мазуту виявлені на більшій частині берегової лінії Ізраїлю, що тягнеться на 190 кілометрів. Місцева влада побоюється, що на очистку потерпілої території можуть піти місяці, а то й роки.



Минулого четверга на південний берег Ізраїлю винесло 17-метрового мертвого финвала (морський ссавець з ряду китоподібних, - ред.). Розтин виявив в його організмі маслянисту чорну рідину. За словами влади, поки рано стверджувати, чи пов'язана ця рідина з витоком палива, що стала причиною екологічного лиха.


За матеріалами: Depo.ua
Добавлено: 22-02-2021, 16:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх