Вакцина COVISHIELD вже прямує до України: що про неї відомо (ВІДЕО)

За вакциною відправився особисто чільник МОЗу Степанов. Вранці, 23 лютого, в Україні з Індії повинна прибути перша партія вакцини від коронавируса CoviShield, повідомили в Офісі президента України. Це повинно відбутися близько 10:00. «Відповідно, вакцина Covishield, яка сьогодні прибуває до України, офіційно зареєстрована», – наголосили в МОЗ

Із запізненням на понад тиждень. Уже завтра Україна може отримати перші вакцини від коронавірусу. Це буде індійський препарат Covishield, який розробили Оксфордський університет спільно з британсько-шведською компанією AstraZeneca. Загалом Україна очікує на 500 тисяч доз. Також міністр охорони здоров'я повідомив, що вдалося домовитися про додаткових 5 мільйонів доз американської вакцини "Novavax", яку виробляють в Індії. Її доведеться почекати: з липня Київ має отримати 15 мільйонів доз. Журналіст "5 каналу" Петро Троць з'ясовував особливості індійської вакцини, яка вже на шляху до України. 


Міністр охорони здоров'я Максим Степанов оприлюднив відео, на якому відвантажують першу партію для нашої країни. Із заводу виробника вона вирушила спочатку в Мумбаї, далі прямуватиме у Стамбул, і врешті – до України.

"Препарати від компанії AstraZeneca вже прибули за місцем призначення і просто зараз перебувають на прямому маршруті до України. Вакцинація розпочнеться відповідно до затвердженого графіка", – повідомила заступниця міністра охорони здоров'я Світлана Шаталова.

Про приїзд давно очікуваної вакцини згадав і президент. Щоправда – досить обережно, з огляду на попередні обіцянки міністра охорони здоров'я, які досі не збулися.

"Він каже: все, вона їде. Я кажу: Максиме, я вас прошу, дуже, І люди це побачать. Одна з найкращих вакцин. Не хочу говорити, коли прибуде, хочу дочекатися, коли прибуде. Завантажена вже, із заводу виїхала в нашому напрямку", – каже Володимир Зеленський.

Коли в Україні з'явиться вакцина проти коронавірусу, якою саме вона буде, кого насамперед щепитимуть? Ці запитання вже не перший місяць хвилюють українців. Які поки змушені слухати обіцянки влади, що омріяну вакцину привезуть от-от, треба лише трішки почекати.

Вакцина, яка прямує до України – спільна розробка Оксфордського університету і британсько-шведської компанії AstraZeneca. Щоправда, виробляється вона на індійських потужностях, тому і має іншу назву. Щодо неї поки немає усіх результатів випробувань.

"З одного боку щеплення AstraZeneca пройшло всі етапи перевірки. З іншого боку даний виробник ще не провів повного контролю якості. У нас і нема приводу не довіряти їм, але з іншого боку ми отримуємо перші це щеплення. Точно знаємо, що воно буде працювати, а чи найкраще – ми не знаємо цієї відповіді", – каже імунолог Борис Донськой.

Попри перспективу нарешті розпочати вакцинацію, не всі поки до неї готові. Однак фахівці радять не відмовлятися від такої нагоди.

"Я б рекламував, і пропагував, і закликав робити щеплення всім людям похилого віку, які мають патології, які роблять їх групою ризику. Тут ви не прогадаєте, ви однозначно себе від велетенських ризиків убережете", – переконаний Борис Донськой, імунолог.

В Офісі Президента першу партію в Україні очікують уже 23 лютого. А до кінця тижня сподіваються на початок вакцинації. 

Петро Троць, Микола Довгий,

За матеріалами: 5 канал"
Добавлено: 23-02-2021, 08:01
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх