В Україні зробили перше щеплення від коронавірусу

В Україні офіційно стартувала кампанія з вакцинації від коронавірусу. Першим вакцину отримав черкаський лікар-реаніматолог Євген Горенко, який працює в ковідному відділенні обласної лікарні.

Знайомтеся, це – Горенко Євген Васильович. Він першим в Україні отримав щеплення від ковіду. Це лікар-реаманітолог із м. Черкаси, який працює в ковідному відділенні Черкаської обласної лікарні.

Як і в цілому по Україні, у нас працюватиме каскадна модель вакцинації, яка передбачає роботу мобільних бригад у визначеному послідовному порядку.

Ми строго стежимо за температурним режимом для зберігання вакцини – від +2° до +8° С.

Хочу підкреслити, що вакцинація проти коронавірусу є добровільною і безкоштовною. Вона відбудеться в V етапів: на І етапі щеплення отримають медпрацівники та персонал, який надає допомогу ковідним хворим; на ІІ – люди з надзвичайно високим ризиком інфікування (соцпрацівники, люди старше 80 років, решта медпрацівників); на ІІІ – люди з високим ризиком інфікування та ті, хто працює в ДСНС, СБУ, поліції, в освітніх закладах; на ІV етапі – люди віком від 60 до 64 років, дорослі з супутніми захворюваннями. V етап – усі інші категорії населення.

Стосовно того, чи потрібно вакцинуватися, розкажу історію.

Мене вразила розповідь реаманітолога, який рятував життя пацієнтам, хворим на ковід. На моє запитання, чи готовий він вакцинуватися, відповідь була однозначною: «так».

Коли я запитав: «чому?», він сказав: «я щодня рятую людей у реанімації і бачу, до яких наслідків може призвести коронавірус».

Тому бережіть своє здоров’я – усім 36,6!

В Україні офіційно стартувала кампанія з вакцинації від коронавірусу. Першим вакцину отримав черкаський лікар-реаніматолог Євген Горенко, який працює в ковідному відділенні обласної лікарні.

Світлину зі щепленим лікарем оприлюднив у Facebook нещодавно призначений головою Черкаської ОДА Олександр Скічко, пише ZN,UA

Добавлено: 24-02-2021, 13:51
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх