У Запоріжжі за звалище виробничих відходів директора можуть посадити на 6 років

Запорізькі слідчі повідомили керівнику підприємства про підозру у забрудненні довкілля. Посадовець допустив звалище виробничих відходів, що призвело до отруєння земельної ділянки продуктами розпаду. Внаслідок незаконних дій державі завдано збитків у розмірі понад один мільйон гривень.


Слідчим Головного управління Національної поліції в Запорізькій області, за процесуального керівництва обласної прокуратури, здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 239 (Забруднення або псування земель) та ч.2 ст. 364-1 (Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України.

Встановлено, у період з лютого по квітень 2017 року директор підприємства, що спеціалізується на  виробництві одягу та взуття, зловживаючи службовим становищем санкціонував розміщення на підпорядкованій території незаконного сміттєзвалища. Відтак, внаслідок незаконних дій посадовця відбулося забруднення земель шкідливими речовинами, а державі завдано збитків на суму у понад  1,1 мільйон гривень.

На підставі зібраних доказів керівнику підприємства повідомлено про підозру у скоєнні вказаних кримінальних правопорушень.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Згідно чинного законодавства йому загрожує покарання  - до шести років позбавлення волі. Тривають слідчі дії.
Добавлено: 26-02-2021, 08:58
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх