В Дніпрі поділились враженням про перші щеплення від коронавирусу

У Дніпрі вчора, 25 лютого, стартувала вакцинація від коронавируса. Перші дози AstraZeneca (Covishield) отримали медики 21-ї інфекційної лікарні. Це опорна лікарня в Дніпрі, де з першого дня ведуть боротьбу з коронавірусів і лікують хворих.

Першим щеплення отримав завідувач відділенням лікарні № 21 Анатолій Анчишкин.


Анатолію Івановичу - 70 років. Каже, бореться з інфекціями мало не все життя. Працював раніше в СЕС, зараз - в інфекціоці.


«Упевнений в необхідності щеплення. Зараз мені ввели частинку вірусу. Тепер імунна система буде виробляти антитіла. Через місяць - повтор, - розповів Анатолій Анчишкин. - Ризики від вакцинації незрівнянно менше, ніж зустріч з «живим» коронавірусів ».


Другий в області зробила щеплення молодий доктор Ірина Фільнюк. Професію інфекціоніста вибрала ще в вузі. Каже, вона цікава. Будь-яка інфекція - щось нове, несподіване, невідомо, як себе поведе.


Ірина допомагає хворим COVID-19 з початку пандемії.



«Дуже рада, що вакцинацію почали з нашої лікарні. Ми більше контактуємо з хворими коронавірус. Щеплення - це захист і себе, і оточуючих, і сім'ї », - поділилася Ірина Фільнюк.



Щеплення проводять медики спеціально навченої мобільної бригади. Спочатку лікар оглядає пацієнта. Якщо не проявляє протипоказань - медсестра в сусідній кімнаті вводить вакцину. AstraZeneca (Covishield) - ефективна і безпечна, стверджує лікар мобільної бригади Ольга Лотиш.


«Спочатку будуть робити 100 щеплень в день, - зазначив заступник директора департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської ОДА Олексій Григорук. - Уже з наступного тижня цю цифру збільшимо. Однак не женемося за швидкістю. Щеплення будемо робити якісно і за всіма стандартами ».


В першу чергу на Дніпропетровщині будуть вакцинувати від COVID-19 медиків госпітальних баз, ковідніх лабораторій, мобільних бригад і «швидких».

Повідомляється, що є 7 повідомлень про несприятливі наслідки щеплення надійшло за добу. Про це повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Один випадок зафіксований в Чернігівській області, шість - в Черкаській. Всі випадки несерйозні, щеплені знаходяться під наглядом.

За матеріалами: ДП
Добавлено: 26-02-2021, 15:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх