Над українцем Яцкіним знущаються у російській тюрмі: тримали на морозі

Українця Івана Яцкіна утримують у московському СІЗО за начебто "держзраду". Адвокат в'язня Кремля розповів про випадки катування його підзахисного.

Джерело: Телеграм Людмили Денісової

Під час зустрічі адвокат Микола Полозов розповів уповноваженій Верховної Ради з прав людини про грубе порушення прав його підзахисного, українця Івана Яцкіна, якого утримують у московському СІЗО "Лефортово".

Над ув'язненим у Росії українцем знущаються

Захисник зазначив, що днями працівники СІЗО тримали громадянина України приблизно годину на морозі -14 градусів без сезонного одягу та взуття.

У результаті це завдало шкоди здоров'ю Яцкіна. Полозов припускає, що, ймовірно, його підзахисний отримав обмороження нижніх кінцівок, однак точно можна буде сказати тільки після обстеження лікарем.

Але слідчий і керівництво установи проігнорували потребу в екстреному медичному обстеженні.

Крім того, адвокат розповів, що таку поведінку працівників СІЗО "Лефортово" викликало те, що українець напередодні одягнув футболку з українською символікою.

Що про це каже Денісова

Уповноважена з прав людини України зазначила, що такі дії прирівнюють до катувань та нелюдського поводження і порушують статтю 17 Мінімальних стандартних правил поводження із в'язнями, а також статті Європейської конвенції з прав людини.

Про це Денісова має намір проінформувати Верховного комісара ООН із прав людини та інших європейських колег. Денісова також звернулась до Уповноваженої з прав людини в Росії з вимогою терміновою відреагувати на ситуацію з Іваном Яцкіним.

Адвокат Полозов також виступив зі зверненням до Тетяни Москалькової з вимогою терміново вжити відповідні заходи реагування з поновлення прав Івана Яцкіна, а також невідкладно надати йому медичну допомогу, пише 24tv.ua

Що відомо про ув'язнення Яцкіна
  • Російські спецслужби у жовтні 2019 року затримали й таємно вивезли з окупованого Криму Івана Яцкіна.
  • Чоловіка звинуватили начебто в "держзраді", мовляв він "шпигував на користь України".
  • Микола Полозов сподівається на допомогу України в його звільненні.
Добавлено: 26-02-2021, 14:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх