Будівлю Офісу генпрокурора закидали фаєрами: чого вимагають прихильники Стерненка (ФОТО+ВЫДЕО)

На Банковій мітингують проти вироку Стерненку. Також активісти вигукували біля будівлі Офісу генпрокурора : ”Відставка!” і кидали у будівлю піротехнічні засоби.

"Вимоги учасників акції: по-перше, негайно звільнити Стерненка, друге – відновити судову систему і перезапустити Вищу раду правосуддя, третє – обрати нових членів судових органів шляхом обрання на чесному конкурсі".

"У Зеленського є тиждень, щоб звільнити Стерненка. Ми закликаємо всіх прийти. 9 березня оголошуємо акцію безстроковою".

Учасники акції на підтримку ув`язненого активіста Сергія Стерненка закидали будівлю Офісу генерального прокурора фаєрами і петардами, які інколи долітали до третього поверху.

Про це у суботу, 27 лютого, повідомляє УНІАН.




Активісти вимагають відставки Ірини Венедіктової з посади генпрокурорки, а також звільнити з-за ґрат Стерненка, музиканта, волонтера Андрія Антоненка, який є одним з фігурантів справи про вбивство журналіста Павла Шеремета, та інших політв`язнів.

Нагадаємо, що у суботу, 27 лютого, на Банковій у Києві мітингували проти вироку Стерненку. Більш ніж 1,5 тисячі людей прийшли в суботу до Офісу президента України на знак протесту проти вироку одеському активісту. Протест почався з півгодинним запізненням. Наразі прихильники активіста висунули дві умови президенту: звільнити Стерненка та перезавантажити Вищу раду правосуддя. Також учасники акції вимагають звільнити підозрюваних у вбивстві Шеремета.

Після завершили мітингу біля Офісу президента, активісти сформували колону та вирушили на вулицю Різницьку, де розташований Офіс генпрокурора. Учасники акції перекрили рух автомобілів вулицями Грушевського і Московською у центрі столиці. 


Раніше стало відомо, що засуджений до семи років в'язниці Сергій Стерненко не проситиме президента про помилування, бо не визнає своєї вини. 

За матеріалами: ТСН
Добавлено: 27-02-2021, 15:47
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх