Менше 10% населення Землі мають антитіла до Covid-19, – ВООЗ озвучила вихід зі становища

На сьогодні менше 10% населення Землі виробили антитіла до коронавірусу, вакцинація служить єдиним способом досягнення колективного імунітету.

Про це заявила головний науковий співробітник Всесвітньої організації охорони здоров’я Сумья Свамінатан, інтерв'ю з якою опубліковано в Twitter Організації.

Відповідаючи на запитання про те, чи вдалося досягти колективного імунітету у великих містах, в яких коронавірусом перехворіла значна частина жителів, фахівець звернула увагу на проведені у світі майже 500 досліджень. Їх результати, за її словами, показали, що менше 10% світового населення зараз мають антитіла до Covid-19.

«Звичайно, в деяких місцях, особливо в міських районах з великою щільністю населення, є території, де 50−60% жителів піддалися зараженню вірусом і мають антитіла. Однак це не означає, що все місто, провінція або країна досягли колективного імунітету», – продовжила Свамінатан.

Якщо жителі цих територій, які не мають антитіл, приїдуть в місця, де нижчий рівень колективного імунітету, ніж у їх місті, то вони можуть заразитися, пояснила експерт.

«Єдиний шлях до досягнення колективного імунітету подібного масштабу – це вакцинація», – констатувала вона.

Вона підкреслила, що саме тому ВООЗ акцентує зараз увагу на міжнародному механізмі доступу до вакцин COVAX, щоб «вакцини були у всіх країн і щеплення були зроблені якомога швидше».

Поки цього не сталося, необхідно вживати всіх можливих заходів обережності з метою зниження розповсюдження інфекції, додала головний науковий співробітник. 

За матеріалами: Главком
Добавлено: 1-03-2021, 11:55
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх