Азербайджан збив спрямовану Кремлем з Вірменії ракету "Іскандер" - метою був Баку (ВІДЕО)

Під час другої нагірно-карабаської війни Вірменія запустила балістичну ракету малої дальності "Іскандер" російського виробництва по Баку.

У листопаді 2020 року під час війни в Нагірному Карабасі ізраїльська система ППО "Барак-8" збила ракету "Іскандер". Система була придбана Азербайджаном в 2018 році і пройшла випробування, передає Діалог.UA з посиланням на Middle East Eye.

Як розповів ресурсу високопоставлений чиновник, Росія натиснула на Вірменію для застосування ракети "Іскандер" і надала матеріальну підтримку їх запуску. Таким чином, Москва намагалася змусити Азербайджан припинити вогонь в Карабасі.

"Балістична ракета" Іскандер "була запущена Єреваном прямо по столиці за кілька днів до припинення вогню. Це турбувало азербайджанських офіційних осіб. Але система протиракетної оборони, експлуатована азербайджанськими військовими, ізраїльський Барак-8, збила його", - сказав чиновник.

За словами джерела видання, подальше використання цих ракет дійсно викликало побоювання у азербайджанського керівництва, і для мінімізації ризиків Баку погодився на припинення бойових дій. Директор з оборонних досліджень турецького аналітичного центру EDAM Джан Касапоглу отримав з відкритих джерел дані про те, що Вірменія запустила ракету за 24 або 48 годин до припинення вогню. "Ми вважаємо, що російські зіграли свою роль, оскільки командний центр ракет знаходиться в спільному веденні вірменських і російських військових", - заявив експерт.

Нещодавно президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що Вірменія випустила кілька балістичних ракет по території його держави, проте країни регіону змогли їх відстежити.

Нагадаємо, в жовтні 2020 році Вірменія вдарила по другому за величиною місту Азербайджану Гянджі. Тоді постраждали мирні жителі.

Азербайджан повідомив, що як мінімум дві ракети впали в прилеглих до Баку районах.

Після атаки на мирних жителів азербайджанські ВС розгромили противника, змусивши припинити провокації.


За матеріалами:  "Діалог.UA"
Добавлено: 2-03-2021, 14:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх