Хто претендує на посаду глави САП

111 людей подали заяви для участі у доборі на посаду глави Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, серед допущених до конкурсу – в.о. керівника САП Максим Грищук, ексначальник управління спецрозслідування Генпрокуратури Сергій Горбатюк і народний депутат від "Слуги народу", голова комітету правової політики Андрій Костін.

Для участі в конкурсі на вакантні посади у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі подало документи 169 осіб. Про це стало відомо 1 березня під час засідання комісії з добору кандидатів, яке транслювали в YouTube.

111 заяв подали на посаду глави САП, 90 – на заступника, 75 – на начальника відділу. Загалом до участі в конкурсі допустили 128 претендентів.

Серед допущених до участі в конкурсі кандидатів на пост керівника САП:
  • в.о. керівника антикорупційної прокуратури Максим Грищук;
  • прокурори САП Сергій Козачина, Андрій Перов, Ігор Семак, Роман Симків, Олексій Скибенко;
  • нардеп від "Слуги народу", голова комітету з питань правової політики Верховної Ради Андрій Костін;
  • колишній керівник управління спецрозслідування ГПУ Сергій Горбатюк;
  • ексзаступник міністра юстиції, голова правління Transparency International Ukraine Андрій Вишневський.
Приймання документів від претендентів на пост глави САП розпочалося 25 січня і тривало до 15 лютого.

У САП зараз немає постійного керівника. Попередній – Назар Холодницький – пішов у відставку в серпні 2020 року. Він очолював відомство з 2015 року.

Грищук розповідав, що конкурс мали оголосити восени. "Я думав, що конкурс почнеться в жовтні, потім – що в листопаді, але вони досі не домовилися про правила гри. Це вигідно всім, тільки не САП", – говорив він на початку січня.

У жовтні 2020 року президент України Володимир Зеленський заявляв, що розраховує на обрання нового глави САП "найближчими місяцями".

17 вересня Верховна Рада ухвалила проєкт постанови, яким затвердила членів комісії з проведення конкурсу на заміщення адміністративних посад у САП. У складі комісії 11 осіб: чотирьох делегує Рада прокурорів, сімох – парламент.

Запропонованих кандидатів критикували опозиційні парламентські фракції, вказуючи, що у них немає досвіду у сфері боротьби з корупцією (ця вимога міститься в ст. 8 закону "Про прокуратуру").

Євродепутати, члени комітету із закордонних справ Віола фон Крамон-Таубадель та Міхаель Галер перед голосуванням заявляли, що Україна ризикує втратити підтримку МВФ і безвізовий режим із ЄС.

За матеріалами: Гордон
Добавлено: 2-03-2021, 16:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх