Кравчук заявив про загрозу зриву перемир'я і одностороннього виходу РФ з "режиму тиші"

На засіданні Тристоронньої контактної групи глава української делегації Леонід Кравчук заявив протест проти оприлюдненої бойовиками інформації щодо "дозволу на ведення попереджувального вогню". Перед цим бойовики отримали дозвіл від окупантів на ведення "попереджувального" вогню.

Заяви бойовиків про попереджувальний вогонь "для придушення вогневих точок противника" українська делегація у Тристоронній контактній групі (ТКГ) розцінює як загрозу виходу Росії з перемир'я. Про це сказав голова української делегації Леонід Кравчук, повідомляє прес-служба ТКГ.

Він також заявив протест проти опублікованої в інтернеті заяви "народної міліції" терористичної організацій "ДНР" про "отриманий дозвіл на ведення попереджувального вогню".

"Ми розцінюємо цю заяву як загрозу одностороннього виходу РФ з режиму припинення вогню і загрозу зриву виконання Мінських угод", – сказав Кравчук.

Відомо, що консультації на спільному засіданні ТКГ, яке розпочалося сьогодні, 3 березня, тривають.

Нагадаємо, що представники окупаційної влади на Донеччині дозволили своїм бойовикам відкривати "попереджувальний" вогонь по українських позиціях.

"З метою захисту населення підрозділам "Народної міліції" дали дозвіл вести попереджувальний вогонь на придушення і знищення вогневих точок противника", – йдеться у заяві окупантів.

Таким чином бойовики більше не намагаються прикривати свої обстріли підконтрольної Україні території. Раніше вони наголошували, що ведуть лише вогонь у відповідь. Крім того, бойовики фактично виходять з режиму перемир'я.
Добавлено: 3-03-2021, 17:41
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх