МЗС України вимагає скасування рішення суду РФ щодо незаконного вироку Приходьку (ВІДЕО)

Справа проти Приходька має всі ознаки політично вмотивованої.

МЗС України висловило рішучий протест через політично вмотивоване рішення російського суду, який засудив на 5 років політв'язня Олега Приходька, інкримінуючи йому сфабриковане звинувачення у справі про "підготовку терористичного акту, виготовлення і незаконне зберігання вибухових речовин". Україна вимагає скасувати неправомірне рішення суду РФ і звільнити Приходька та всіх незаконно утримуваних Росією громадян України. 

Про це йдеться в повідомленні МЗС.

В українському міністерстві наголосили, що справа проти Олега Приходька має всі ознаки політично вмотивованої і цей вирок – "це черговий вияв системної політики залякування усіх, хто виступає проти окупації Криму".


"Російські окупанти в Криму системно продовжують репресивну політику щодо громадян України. Справа проти Олега Приходька має всі ознаки політично вмотивованої. Адвокат Олега неодноразово звертав увагу т.зв. "суду" на численні процедурні порушення під час досудового слідства, а також на повне несприйняття "суддями" наданих захистом обґрунтованих свідчень про непричетність українця до інкримінованих діянь. Сьогоднішній вирок – це черговий вияв системної політики залякування усіх, хто виступає проти окупації Криму", - заявила перша заступниця голови МЗС Еміне Джапарова.  

У МЗС також закликали міжнародну спільноту категорично засудити застосування РФ практики судових переслідувань інакомислення з використанням незаконних силових методів та антитерористичного законодавства та вимагати припинення Кремлем порушення норм міжнародного права на тимчасово окупованих нею територіях України, а також посилити санкції.

Нагадаємо, у російському Ростові-на-Дону суд засудив кримського політв'язня Олега Приходька до 5 років позбавлення волі в колонії суворого режиму з першим роком у в'язниці. Також він повинен виплатити штраф у розмірі 110 тис. російських рублів.

5 років колонії суворого режиму. Російський суд підписав вирок кримському політв'язню Олегу Приходьку. Крім того, за рішенням суду, він має сплатити 110 тисяч рублів штрафу. Приходька визнали винним у підготовці теракту і зберіганні вибухівки. Чоловіка затримали два роки тому, відтоді переводили з одного слідчого ізолятора в інший. Приходько категорично заперечує будь-яку причетність до підготовки теракту і впевнений, що російська влада переслідує його за публічну проукраїнську позицію.  

Раніше президент України Володимир Зеленський підписав указ про створення "Кримської платформи" - переговорного майданчика, метою якого є деокупація Криму. До цієї роботи влада України планує залучити лідерів країн-партнерів. Першим запрошення отримав президент Франції Еммануель Макрон, у французькому МЗС вже привітали ініціативу. Запрошено також Канаду - тамтешня українська діаспора до річниці окупації Криму закликала уряд посилити тиск на Росію. 

За матеріалами: ТСН

Добавлено: 4-03-2021, 09:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх