Жінки на посадах командирів взводів: скільки офіцерів слабкого полу служить у ЗСУ

У Збройних силах України на командних посадах перебувають понад 900 офіцерів-жінок. З них 109 – служать командирами взводів.


Загалом в українській армії служать і працюють десятки тисяч жінок. Про це на брифінгу повідомила радниця Головнокомандувача ЗСУ з гендерних питань Вікторія Арнаутова.

У ЗС України на посадах командирів взводів служить 109 жінок. Загалом же, станом на кінець лютого, на командних посадах перебувають понад 900 офіцерів-жінок,

– сказала вона.

Вікторія Арнаутова додала, що на початок 2021 року у Збройних Силах України служать і працюють близько 57 тисяч військовослужбовців-жінок та цивільних.

Володимир Зеленський під час виступу 14 жовтня 2020 року зауважив, що з Днем захисника потрібно вітати не лише чоловіків. Адже в українському війську чимало відважних жінок та дівчат, які нічим не поступаються.

Жінки в українському війську: що відомо
  • В українській армії жінки служать на рівні з чоловіками.
  • Під час призову офіцерів запасу з-поміж випускників військових кафедр українських ВНЗ жінки та чоловіки призиватимуться до служби на рівних умовах.
  • З вересня 2019 року українські дівчата отримали змогу навчатися у військових ліцеях і закладах вищої освіти.
  • Кількість жінок в українському війську щороку відчутно зростає. Якщо ще 12 років тому їх було майже 2 тисячі, то сьогодні – зовсім інша картина.
Добавлено: 5-03-2021, 14:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх