Роботі Шмигаля - рік: перший прем'єр, який звітував не про досягнення, а про провали

Кабміну без затвердженої програми - рік: чи є плюси в роботі Шмигаль і коли його відправлять у відставку

Рік тому, 4 березня, Денис Шмигаль став прем'єр-міністром України, змінивши на цій посаді Олексія Гончарука, уряд якого протрималося трохи більше півроку. Роботу Кабміну Шмигаль і його перспективи оцінив для "Телеграфа" експерт аналітичного центру Democracy House Анатолій Октисюк.

"Це, напевно, єдина держава, яка рік пропрацював без затвердженої програми, - акцентує експерт. - Про досягнення Кабміну Шмигаль говорити точно не доводиться. Хіба що більш-менш вдалося утримати фінансову стабільність, гривня не впала, як це зазвичай бувало в кризи. але це, скоріше, завдяки не Кабміну, а старанням НБУ і західних партнерів, які допомагали грішми ".

Октисюк зазначає, що в особистому плані Денис Шмигаль проявив себе з кращого боку: не грав в політику, не демонстрував відкритих політичних амбіцій. Не було конфліктності в цьому плані. Але за всіма пунктами, що мають відношення саме до роботи уряду - провали.

"Нові робочі місця, приватизація, вакцинація, карантинні заходи, тарифні моменти, комунікація з суспільством - всюди повний завал. А розпіареної Великий будівництвом не тільки не завели економіку, а й отримали багато звинувачень в корупції".

На думку Анатолія Октисюк, Шмигаль і його Кабмін точно будуть міняти. Але навряд чи найближчим часом.

"Думаю, будуть тягнути до осені. Саме тоді буде загострення політичного циклу після літніх канікул, буде нова тарифна хвиля. Швидше за все, зміна уряду буде пов'язана з переформатуванням коаліції. А поки Кабміну Шмигаль дадуть ще зібрати токсичності", - вважає аналітик.

До слова, на думку головного редактора "Телеграфа" Ярослава Жаренова, Дениса Шмигаль відправлять у відставку вже цієї весни.

У свою чергу, політолог Кирило Сазонов вважає, що Шмигаль зроблять громоотводом.Перейті на Головну сторінку Додати коментар

За матеріалами: Телеграф
Добавлено: 5-03-2021, 11:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх