Третій локдаун може очікувати на Україну вже за два тижні - експертка ЮНІСЕФ (ВІДЕО)

На думку спеціалістів, медичним працівникам необхідно терміново зробити щеплення від коронавірусу: це допоможе захистити багато життів та самих медиків.

Минулої доби в Україні зафіксували 10 057 нових випадків COVID-19. Такого приросту недужих не фіксували від грудня - понад три тисячі хворих поклали до шпиталів. На думку експертів - Україну очікує третій локдаун.

Більш детально про це під час прямого ефіру ТСН.19:30 розказала інфекціоністка та медична експертка ЮНІСЕФ Катерина Булавінова.

- Інформація про новий штам - іще заразніший: чи справді, як каже уряд, - готуватися до третього локдауну? Ваша думка як фахівця?

- Я думаю, ми говоримо про декілька тижнів, адже так починалося і минулого разу. Коли на Західній Україні ми бачили високу кількість хворих, вважаючи, що нас це не торкнеться і пройде повз нас. Нас це торкнеться, цілком можливий третій локдаун. Саме тому ті медичні працівники, які зараз можуть вакцинуватися - обов'язково повинні це зробити. Також до цього часу необхідно закрити усі питання, які торкаються якості надання послуг пацієнтам з COVID-19. Важливо готуватися до наступної хвилі. 

- Вакцинація - її темпи в Україні вкрай низькі. Якщо світові треба два роки, то скільки треба Україні, щоб набути імунітет? Як Ви оцінюєте наші перспективи?

- Зараз, на початку вакцинації, вся вакцина йде саме у "ковідні" лікарні. Звичайно, ми очікуємо, що всі етапи будуть швидко розгортатися: якщо до України зайде багато вакцин - етапи можуть розгорнутися паралельно і різні групи будуть мати доступ до вакцин одночасно. Тому що тільки швидка вакцинація буде мати значення в питанні зниження кількості людей, які помирають від коронавірусу, і тих, кото госпіталізують через вірус. Сподіваємося, що темпи будуть нарощуватися з максимальною швидкістю. Знову ж прошу усіх колег - медичних працівників - терміново вакцинуватися. Вакцина яка вже є - якісна. 


Інфекціоністка та медична експертка "ЮНІСЕФ" Катерина Булавінова відповіла на запитання під час прямого включення. Чи справді українцям варто готуватися до третього локдауну, скільки часу треба Україні, щоб набути імунітет та інше – дивіться.

Нагадаємо, що відомий український лікар-педіатр Євген Комаровський заявив, що індійська вакцина від коронавірусу Covishield є ефективною. Він закликав українців не вірити чуткам і сміливо робити щеплення цим препаратом. 

За матеріалами: ТСН
Добавлено: 5-03-2021, 10:20
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх