Донецька область залишилась без тепла - через борги перекрили газ

Загальна заборгованість "Донецьктеплокомуненерго" перевищила 1,5 млрд грн

У "Нафтогазі" повідомили ціну на газ для побутових користувачів у березніПостачальник тепла для Донецької області – "Донецьктеплокомуненерго" – залишився без газу через борги перед "НАК "Нафтогаз України". Про це повідомляється на сайті Донецькоблгазу.

За законодавством ПАТ "Донецькоблгаз" з суботи, 6 березня 2021 року, зобов'язане припинити газопостачання на об'єкти ОКП "Донецьктеплокомуненерго" згідно приписів Кодексу ГРМ", – мовиться у повідомленні.

У Донецькому облгазі заявили, що вимушені так діяти, аби не допустити завдання збитків державі від несанкціонованого споживання природного газу – у розмірі 150 млн грн.

За даними "Нафтогазу", загальна заборгованість "Донецьктеплокомуненерго" перевищила 1,5 млрд грн. Наприкінці лютого постачальник попереджав, що якщо до 1 березня не буде виплачено 303,1 млн грн боргу – постачання пального буде зупинено.

"У разі невиконання цієї вимоги, транспортування/розподіл природного газу вашої компанії буде зупинена згідно встановленого законодавством порядку", – йшлося у листі-повідомленні, яке спрямували до підприємства.

У свою чергу, Донецькоблгаз у середу, 3 березня, направив звернення прем'єр-міністру Денису Шмигаль з проханням втрутитися в ситуацію. Там вказали, що 176 котелень споживають 950 тис. куб. м газу, тож припинення поставок призведе до збитків компанії в розмірі 11,4 млн грн на добу – це 335 млн грн за березень-місяць.

Нагадаємо, напередодні Нацкомісія схвалила постанову, якою пропонується запровадити річний тариф для постачальників.

За матеріалами: 5.ua
Добавлено: 6-03-2021, 15:43
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх